Nova pobjeda odbojkašica ŽOK “Smeč”

3 min. za čitanje

U okviru sedmog kola Superlige Federacije BiH u odbojci za žene, odbojkašice ŽOK „Smeč“ su gostovale u Vitezu kod istoimene ekipe OK „Vitez“, gdje su novom pobjedom nastavile pobjedonosnu seriju.

Domaća ekipa se pokazala kao vrlo kvalitetan protivnik, te da nisu slučajno u prethodnom kolu napravile potpuni preokret i nadigrale ekipu Kalesije na domaćem terenu.

Od prvog sudijskog zvižduka obje ekipe su krenule vrlo žustro. Cijelim tokom prvog seta trajala je borba za svaki poen, za svaku loptu. Nakon vođstva gošći od 14:6, domaće odbojkašice ulaze u seriju od 7:0, te smanjuju rezultat na 15:14, u korist ekipe ŽOK „Smeč“. Do kraja seta se igralo poen za poen, da bi konačan rezultat bio 25:21 u korist gošći iz Lukavca.

unnamed-1

Drugi set je donio još bolju odbojku, u kojem su se obje ekipe pokazale kvalitet. Nakon početnog vođstva odbojkašica iz Viteza gošće su izjednačile na 17:17.  Do kraja seta se vodila izjednačena borba, nakon tri set lopte za domaću ekipu, odbojkašice ŽOK „Smeč“ su uspjele da povrate servis za konačnih 30:28 u korist gostujuće ekipe.

Samo početkom trećeg seta ekipa OK „Vitez“ je uspjela držati rezultatski priključak. Prije svega zahvaljujući odličnom servisu edbojkašica iz Lukavca,  treći set je okončan rezultatom 25:22 u korist ekipe ŽOK „Smeč“

OK „VITEZ“ – ŽOK „SMEČ“  0 : 3  ( 21:25,  28:30,  22:25 )

Ovo je bila treća uzastopna pobjeda trenerskog dvojca Subašić-Hasanbegović na klupi ŽOK „Smeč“ i peta prvenstvena pobjeda Lukavačkih odbojkašica koje sa nova tri boda zauzimaju treće mjesto na prvenstvenoj tabeli sa ukupno 15 bodova.

Sudije ovog susreta Armin Mujkić i Bakir Pojskić su odlično vodili susret.

Za ekipu ŽOK „SMEČ“ su nastupile: Jasminka Valjevac, kapiten ekipe, Renata Kešina, Almina Turkić, Melika Dautović, Antonela Crvenković, Amra Džambić, Ines Imamović, Džana Karić, Aida Muratović, Tea Lukanović,  Ena Likić, Dženeta Numanović, Hamid Subašić trener ekipe i Said Hasanbegović pomoćni trener.

Za ekipu OK „Vitez“ su nastupile: Križanac Elena, Čuturić Matea, Bonić Barbara, Strukar Anđela, Vinac Iva, Husić Ajla, Mušanović Adela, Petrović Marija, Križanac Antonijela, Šero Ivona, trener ekipe Križanac Zdravko.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar