fbpx

Mlade odbojkašice ŽOK “SMEČ” učestvovale na turniru u Zagrebu

2 min. za čitanje

Naša pionirska selekcija (2001 godište i mlađe) je poslednjeg vikenda u 2015. godini nastupila na “7. Međunarodnom Božićnom turniru za mlađe kadetkinje” u Zagrebu, koji je odigran 26. i 27.12.2015. godine, u zagrebačkom Domu odbojke.

Ovo je bio peti nastup naših mladih odbojkašica na tradicionalnom Božićnom turniru, a ekipa koja je nastupila je bila pojačana sa 4 mlade igračice iz sastava OK “Panteri” Doboj, čime smo još jednom potvrdili dobru saradnju sa klubom iz našeg komšiluka.

Nakon prošlogodišnjeg sedmog mjesta, ove godine naše su odbojkašice zauzele 6. mjesto u konkurenciji 14 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Ekipe učesnice na ovom turniru su bile podijeljene u četiri grupe.

odbojka 3

Naša ekipa je igrala u grupi C, sa ekipama Ljubljana (SLO), Zagreb (HRV) i Vodice (HRV),  gdje je sa jednim porazom i dvije pobjede zauzela drugo mjesto.

Rezultati u grupi: Smeč-Ljubljana 2:1,  Smeč-Vodice 2:0  i  Smeč-Zagreb 0:2.

U borbi za plasman od 5. do 8. mjesta, naša ekipa je pobijedila drugoplasiranu ekipu iz grupe B, te zabilježila poraz od ekipe Rijeke.

odbojka 1

Smeč-Dubrovnik 2:1 i Smeč-Rijeka 0:2.

Sa ukupno 3 pobjede i 2 poraza, naša ekipa se plasirala na šesto mjesto, što je zapažen uspjeh naših mladih odbojkašica u vrlo jakoj konkurenciji ekipa iz okruženja.

Ovim plasmanom, naše mlade odbojkašice su pokazale da se na njih može računati i da kvalitetom ne zaostajemo mnogo u odnosu na ekipe iz okruženja.

Uz sportsko nadmetanje, bila je ovo prilika za prigodan obilazak grada, a dvodnevni boravak u Zagrebu je iskorišten i za razgledavanje  grada i druženje sa novim sportskim prijateljima.

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Antonela Crvenković, Ena Likić, Valentina Tunjić, Ana Karać, Tea Lukanović, Ena Ninković, Lea Milić, Dajana Kovačević, Dajana Ćelić, Maida Kamenčić i Lejla Imširović, trener ekipe Melisa Osmić.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments