fbpx

Lukavac: Otkazan Evropski klupski šampionat u sjedećoj odbojci zbog Coronavirusa

1 min. za čitanje

Jučer je na adresu SKISO Sinobi Bosne stigla zvanična obavijest od PVE Paravolley Europa, a po pitanju održavanja Evropskog klupskog šampionata u sjedećoj odbojci u kojem stoji slijedeće:

Zbog izbijanja epidemije i širenja coronavirusa (COVID-19) koje je pogodilo mnoge države širom svijeta i nesigurnosti koju nam to donosi, ParaVolley Evropa sa žaljenjem donosi tešku odluku o otkazivanju klupskog šampionata za muškarce. Donošenje ove odluke nije bilo lako i ima za cilj prevenciju zdravlja evropskih sportista koji su uključeni jer je to prioritet za sve nas.

Finalna runda za žene koja je planirana od 15. do 17. maja u Pisi (ITA) je još uvijek aktivna iako odbor ParaVolley Evropa prati situaciju i planira da obavijesti sve učesnike najkasnije do 1. maja u slučaju da se takmičenje otkaže

Zahvaljujemo vam svima na razumijevanju jer svi imamo u srcu ono što je u najboljem interesu naših sportista.Iz PVE smo također obaviješteni da će se takmičenje održati onda kada se za to steknu uslovi.

Podsjećamo da je jedna od grupa Evropskog klupskog šampionata za muškarce trebala biti igrana u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Taman se Burgija nalozio da bude strucni komentator

Dok hanuma ispipava tvrdocu njemackih…