fbpx

Od danas nastavljamo pratiti sve nogometne klubove sa opštine Lukavac

4 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

U vikendu koji je pred nama očekuje nas veoma bogat „nogometni sadržaj“ .FK Radnički gostuje u Travniku, istoimenoj ekipi, a na području naše općine odigrat će se nekoliko zanimljivih duela, kako u 2.ligi FBiH, tako i u kantonalnim ligama.

U 2.ligi FBiH, predstavnici naše općine odigrat će domaće susrete, Svatovac će u Poljicu dočekati Dizdarušu (Brčko) , dok će sastav Prokosovića biti domaćin ekipi Posavine 108. Poljičani će nakon neugodnog domaćeg poraza u prošlom kolu od Priluka ( 0:4 ) ovaj put imati nešto lakši zadatak, te je za očekivati da se dojam iz prošlog kola popravi. Prava „golijada“ očekuje se u Prokosovićima gdje će istoimeni domaćin dočekati Posavinu 108, gosti su u 11 odigranih kola primili čak 78 golova, i ubjedljivo su najlošija ekipa ovog ranga takmičenja. Svatovac je trenutno 6. na prvenstvenoj tabeli sa 17 osvojenih bodova, dok Prokosovići zauzimaju 9. poziciju sa 15 bodova iz 11 odigranih kola.

Najviše pažnje svakako će privući 1.liga TK gdje izdvajamo zanimljive susrete klubova sa naše općine. Sva tri naša predstavnika u ovom rangu takmičenja igraju domaće susrete. Najteži posao će svakako imati Željezničar ( Dobošnica),  kojem u goste dolazi lider ovosezonskog takmičenja, ekipa Seone iz Srebrenika. Željezničar je u ovom susretu bez prava na kiks, obzirom da se nalazi na 13.poziciji sa 10 osvojenih bodova u isto toliko odigranih susreta. Mladost ( Puračić) će u ovom kolu pobjedom na domaćem terenu pokušati pobjeći što dalje od zone ispadanja. Mladost je na 11.poziciji (11 bodova) i dočekuje Radnik (Lipnica) koji je u zoni ispadanja sa 10 bodova ( 14.pozicija). svojevrsni derbi ovoseonskog takmičenja odigrat će se u Devetaku gdje domći DSK dočekuje goste iz Čelića . DSK se nalazi na 4.poziciji i u slučaju pobjede bi uhvatio priključak za vodećim.

Turija (11.pozicija) dočekuje Škahovicu (9), dok se u Babicama igra općinski derbi ovog ranga takmičenja. Sastaju se domaći Mramor (8), i ekipa Poleta iz Hrvata (4) . Derbi začelja odigrat će se u Orahovici gdje će gostovati ekipa Sloge iz Bikodža. Mladost iz Gnojnice (5) gostuje u Pribavi (6), dok će Jedinstvo iz Huskića na domaćem terenu snage odmjeriti sa Mladosti iz Doborovaca (3).

U najnižem rangu našeg fudbala, 3.ligi TK, Bistarac će na domaćem terenu dočekati ekipu Modraca, te će u ovom susretu pokušati doći do prvih bodova u ovoj sezoni. Priliku za preuzimanje liderske pozicije na svom terenu imati će ekipa Rudara iz Lukavac mjesta, koja dočekuje Špionicu 1953, te će u ovom susretu pokušati nastaviti pobjednički niz od tri susreta.

Lukavački info portal | SodaLIVE.ba od danas počinje da prati sve lige u kojima se takmiče klubovi sa opštine Lukavac. Za Vas ćemo pripremati najave i rezultate sa ovih takmičenja. Vi nam možete pomoći tako što ćete zanimljivosti, foto i video priloge slati putem SodaLIVE Viber broja 062 388 488

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments