fbpx

Nova pobjeda Radničkog

2 min. za čitanje

U okviru 24. kola Druge nogometne lige FBiH – grupa Sjever, u petak je FK Radnički iz Lukavca savladao ekipu Mladosti iz Tinje rezultatom 2-o.
Prvo poluvrijeme utakmice u kojoj je lukavački tim apsolutno dominirao završeno je bez pogodaka, ali ne i bez izglednih prilika.

Prvo je u 12. minuti Jaranović napravio prodor po lijevoj strani i uposlio Sejdinovića koji sa 5 metara loše šutira direktno u golmana gostujuće ekipe.
Sejdinović je bio u dobroj prilici za pogodak i u 15. minuti, ali njegov udarac brani golman Mladosti Bajrić.
U 41. minuti Aljukić izvodi korner sa desne strane, najviši u skoku je Mujagić ali loptu koju je glavom uputio prema golu ponovo u korner izbija golman Bajrić.

Sam početak drugog poluvremena donio je vodstvo Radničkog. U 46. minuti Alagić je dobro prošao po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac gostiju a loptu prima Hodžić i nesebično asistira najboljem pojedincu današnjeg susreta Jaranoviću koji pogađa za 1-0.

Do kraja susreta fudbaleri Radničkog postigli su još jedan pogodak i to u 64. minuti. Aljukić je asistirao Hodžiću koji sa 10 metara matira golmana Bajrića za konačnih 2-0.

FK RADNIČKI LUKAVAC – NK MLADOST TINJA 2-0

Stadion Jošik u Lukavcu. Gledalaca: 200
Glavni sudija: Dražen Tomić (Tuzla).
Delegat: Smajl Džafić (Kalesija)
Strijelci: Jaranović (46) i Hodžić (64) – Radnički.
Žuti kartoni: Hurtić (Radnički), Mahmutović (Mladost).

FK RADNIČKI LUKAVAC: Bećirović, Redžić (SINANOVIĆ), Šubić, Mujagić, Jusufović, Nurić, Alagić, Jaranović, Aljukić (Hurtić), Sejdinović, Hodžić (Begić).
Trener: Amir Imamović.

NK MLADOST TINJA: Bajrić S., Suljić, Mehić, Mahmutović N., Mahmutović A., Mujkić, Širbegović, Bajrić A., Mustafić, Husejnović, Salamović.
Trener: Suad Jašarević.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

samo jedno pitanje….je li ovo slika sa te utakmice?? i je li to radnicki nema kosilicu pa ovako izgleda “duboka” trava??

bravo jaranovicu 8 najbolji si bez tebe i neznaju pobjediti al ovaj put sudija nije bio pla cen kosto inace bude

pa ZEKO ako ti imas kosilicu dodi i pokosi travu ha ya
samo naprijed radnicki SIOUX DO GROBA

kosilca iz poljica je vec dolazila na stadion radnickog,kad je Zeljo iz sarajeva bio u lukavcu….. zali boze para koje odose u tudji dzep a stadion ovakav propade u pm…

j'bo vas trava ljudi su pobijedili i svaka im cast na tome..

samo naprijed..!!!

Čestitke Amiru i ekipi.