fbpx

Nova gostujuća pobjeda ekipe ŽOK “Smeč”

2 min. za čitanje

slika 1 uz prilog iz sestog kola

Protivnik naših odbojkašica je bila ekipa koja je u protekloj sezoni zajedno sa ekipom “Smeč” izborila plasman u Superligu FBiH, a koja je u prvih šest kola ostvarila tri pobjede i tri poraza.

Naše odbojkašice su u ovaj susret ušle dosta nervozno, te se cijelim tokom prvog seta igralo poen za poen. Nakon dvije propuštene set lopte naše ekipe,  razultat na kraju prvog seta je bio 27:25, u korist domaćina.

Nakon odlične igre obiju ekipa u drugom setu, naše odbojkašice su uspjele dobiti  drugi set rezultatom 28:26 i izjednačiti rezultat po setovima na 1:1.

Na startu trećeg seta, ekipa ŽOK “Smeč” je odličnim servisom uspjela napraviti osjetnu razliku, za nedostižnih 25:13 na kraju trećeg seta i potpuni rezultatski preokret.

Četvrti set su naše odbojkašice odigrale rutinski, a trener Gojković je iskoristio priliku da u igru uvede sve igračice koje su bile na klupi našeg Superligaša.

Konačan rezultat OK ”Ort” Sarajevo – ŽOK “Smeč” 1:3 ( 27:25, 26:28, 13:25, 18:25).

Ovo je bila druga uzastopna pobjeda ŽOK “Smeč”, od kako ekipu sa klupe predvodi Dražen Gojković, a nakon sedam odigranih kola ekipa ŽOK “Smeč” zauzima šesto mjesto na prvenstvenoj tabeli sa 13 osvojenih bodova, koliko imaju i ekipe OK Goražde i OK Gradina na četvtom i petom mjestu.

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Melisa Osmić-kapiten ekipe, Amra Kambić, Arisa Kurtić, Dženana Muminović, Amra Džambić, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Imamović, Lejla Lulić i Melika Dautović, trener ekipe Dražen Gojković.

Narednog vikenda slijedi prvenstvena pauza, a u osmom kolu, koje se igra 23. i 24. novembra, naše odbojkašice će, u sportskoj dvorani u Lukavcu ugostiti ekipu OK “Mostar”.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sve čestitke ekipi i treneru, samo tako nastavite

Bravo!!!