fbpx

Radnički ponovo razočarao

2 min. za čitanje

radnickilukavacNK “Mramor”  bio je domaćin prvog Memorijalnog turnira pod nazivom “26. august” a koji je pokrenut u povodu godišnjice velike rudarske nesreće koja se dogodila u rudniku Mramor 1990. godine. Osim ekipe domaćina, učešće su jos uzeli Radnički, Rudar iz Bukinja i Radnik iz Lipnice.

U polufinalnim utakmicama Radnik je deklasirao Rudar rezultatom 5:0 dok je Mramor bio uspješniji od Radničkog pobjedivši sa 3:1. Jedini gol za Radnički postigao je Jusufović, dok je za ekipu Mramora dva gola postigao dojučerašnji igrač Radničkog, Elvir Sakić.

U utakmici za treće mjesto Rudar je savladao ekipu Radničkog rezultatom 1:0, a u finalu su Radnik i Mramor odigrali nerješeno 1:1. U izvođenju jedanaesteraca uspješnija je bila ekipa Radnika, te su na kraju slavili rezultatom 12:11 i tako odnijeli pehar namijenjen pobjedniku prvog memorijalnog turnira “26. avgust”.
Za najboljeg igrača proglasen je Muhamed Musić, igrač ekipe iz Mramora, najbolji strijelac je Admir Mušanović iz Radnika, a najboljim golmanom turnira proglašen je Dino Ibrahimović iz ekipe Rudara.

Konačni poredak:
1. mjesto – FK “Radnik” Lipnica
2. mjesto – NK “Mramor” Mramor
3. mjesto – NK “Rudar” Bukinje
4. mjesto – NK “Radnički” Lukavac 

Bile su ovo posljednje provjere Radničkog pred novu sezonu koja starta 22. avgusta.

Šef  stručnog štaba Radničkog Midhat Memišević sa svojim pomoćnicima Šabanovicem i Merdanovićem, nikako ne može biti zadovoljan rezultatima u pripremnom periodu. U pet odigranih utakmica Radnički je pretrpio četiri poraza, a jednu utakmicu okončali su nerješenim rezultatom.

Napadači su postigli svega 5 golova (od toga dva iz jedanaesteraca), a golmani su 11 puta vadili loptu iz svoje mreže. Radnički u prvom kolu ide u Duboki Potok gdje će odmjeriti snage sa domaćim Ingramom.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da momcima podijele plate na vrijeme i da ne prave vasarsko kolo od ovog jadnog i davno otpisanog kluba, mozda bi se mijenjalo na bolje !

ajmo Radnicki glaavoom!

sramota sta nam uradise od kluba… joj dusa boli…