fbpx

Nastavljamo pratiti niželigaše: Veliki derbi u Puračiću

3 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

 

Fudbalski Klub Radnički, ovaj vikend će u okviru 14.kola Prve lige Federacije BiH, gostovati u Gračanici kod ekipe Bratstva. Očekuje nas svakako težak, ali zanimljiv duel na stadionu Luke u Gračanici.

Što se tiše Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, naši predstavnici ponovo imaju relativno teške zadatke. NK Prokosović, ponovo igra gostujuci susret, ovaj put u Priliku kod istoimene ekipe domaćina. Prokosović i Priluk se nalaze na 3. odnosno 5. poziciji, sa istim brojem osvojenih bodova, 21, te smo ovom susretu s pravom dali epitet derbija 14.kola. Na stadionu Krušici, u Poljicu, snage će odmjeriti domaći Svatovac i gosti iz Mramora. Ovaj susret je svakako velika prilika za poljičane da se priključe samom vrhu tabele, što ovaj tim svakako i zaslužuje.

Kantonalni prvoligaši, ovog vikenda igraju susrete 13.kola, a veliki komšijski derbi igra se u Puračiću, gdje će domaća Mladost dočekati komšije iz Devetaka, ekipu DSK-a. Ovaj veliki komšijski derbi već dugi niz godina, privalači veliku pažnju domaće publike, i za ovakve susrete ne trebaju posebne najave. DSK bi u slučaju pobjede na ovom susretu, bio jedan od glavnih konkurenata za prvu poziciju na prvoligaškoj tabeli, dok za Mladost ovaj susret predstavlja priliku za odvajanje od donjeg dijela tabele. Susret počinje od 13:30, a igra se na stadionu Meraje u Puračiću. Željezničar će u Dobošnici, dočekati ekipu Čelića i eventualnom pobjedom, domaći bi pobjegli iz opasne zone.

11.kolo se igra u 2.ligi TK grupa Zapad, a čast da ugoste ovesezonskog lidera takmičenja pripala je ekipi Orahovice 77, koja će na svom terenu za protivnika imati Jedinstvo iz Lukavice. Gosti su jedina ekipa bez poraza, dok je domača Orahovica zakovana za samo dno tabele. Tri općinska derbija igraju se u ovom kolu, a Turija (6) će na domaćem terenu dočekati Polet iz Hrvata (3) . Zanimljiv susret očekuje nas i u Gnojnici gdje se igra derbi donjeg dijela tabele. Domaća Mladost (11), dočekuju Slogu iz Bikodža (13). Jedinstvo iz Huskića (5), dočekuje Mramor iz Babica (8), dok u Bokavićima BSK (12) dočekuje Mladost iz Doborovaca (7).

Rudar iz Zagorja, inače lider 3.lige TK grupa Zapad, gostuje kod sastava 25.maj Uroža. Modrac će na domaćem terenu dočekati Stjepan Polje, a Borac u Tabacima dočekuje Špionicu 1953.

 

Pružimo podršku našim klubovima.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

MLADOST PURACIC – DSK 3-0

“Akrepi” dobro” izujedase ” DSK !
Bi na kraju 3:1.
Aferim Mladosti !