fbpx

Melika Kasumović najuspješnija sportiskinja TK!

2 min. za čitanje
Melika Kasumović, Ermin Jusufović i Selma Sejdinović | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Muhamed Delić, Melika Kasumović, Ermin Jusufović i Selma Sejdinović | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Cilj manifestacije je promocija najboljih sportista iz ovog dijela BiH i sumiranje sportskih rezultata ostvarenih u ovoj godini. Uz mnogobrojne zvaničnike, sportske radnike, sportiste i prijatelje koji su uveličali ovu manifestaciju, proglašeni su najbolji sportisti i ekipe za 2011. godinu.

Lukavčanka, Melika Kasumović, proglašena je za najuspješniju sportiskinju u 2011. godini dok je Igor Emkić proglašen je za najuspješnijeg sportistu Tuzlanskog kantona u 2011.godini.

Izbor za najbolje sportiste TK | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Od sportista sa lukavačke općine, veliki uspjeh postigli su i Ermin Jusufović i Selma Sejdinović. Ermin Jusufović proglašen je najuspješnijim sportistom u invalidnom sportu dok je Selma Sejdinović proglašena za najuspješniju juniorku.

Od sportskih radnika, istakao se Muhamed Delić koji je drugoplasiranu u kategoriji najuspješniji trener.

Melika Kasumović

MELIKA KASUMOVIĆ – Zahvaljujući najvećem uspjehu u karijeri, osvajanjem zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu za juniore, Melika Kasumović je uz Dijanu Kojić postala tek druga atletičarka koja je proglašena najboljom sportistkinjom u Tuzlanskom kantonu.

Odličnu formu, i epitet jedne od najperspektivnijih atletičarki u BiH, troskokašica AK „Sloboda Tehnograd“ u toku ove godine je potvrdila na još dva velika takmičenja. Osvojila je prvo mjesto u svojoj disciplini na Kupu evropskih šampiona za juniorke, te odličnim skokom od 12,71 metar, obezbjedila finale i na kraju 11. mjesto na prvenstu Evrope za juniore u Talinu.

Ermin Jusufović | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Najbolji sportisti u svim kategorijama su nagrađeni i jednogodišnjim stipendijama koje je, kao i prethodnih godina, obezbjedilo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade TK-a.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cestitke!

ponos naseg grada. cestitke !!

gdje su one ljubomrne duse sto kazu kako sodalive dugo nista svoje ne objavljuje a sve slike sa njihovim znakom na portalu???? mrs ljubomorne duse

Cestitke svima,posebno Erminu, pozlatile Vam su ruke aBd-a i na Olimpijskim igrama!

Čestitke svim nagrađenim sportistima a posebno našim lukavčanima uz želje da još dugo svojim nastupima i rezultatima na lijep i human način predstavljate našu općinu uz to Vam čestitamo i nadolazeće praznike.

Bravo svima a posebno Erminu! Cestitke…

SVAKA ČAST MELIKA!!!! SAMO NAPRIJED!