fbpx

Medalje za Hamzu Čajića i Denisa Kurtića

1 min. za čitanje
Takmičari i trener Željko Zombra

Na turniru je učešće uzelo 1350 takmičara iz 105 klubova koji su dolazili iz čak 11 država i to: Srbije, BiH, Slovenije, Rumunije, Slovačke, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Crne Gore i Austrije.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac imao je 3 predstavnika, koji su osvojili ukupno 4 medalje i to jednu zlatnu, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.

Zlatnu medalju osvojio je Čajić Hamza u kategoriji borbe dječaci 2000-2001 godiste +35 kg. Čajić je u prvoj borbi bio bolji od sunarodnjaka iz Brčkog rezultatom 6:0, u drugom kolu bio je bolji od Rumuna 6:0, u trecem kolu je slavio protiv takmičara iz Srbije rezultatom 4:0 i u finalnoj borbi Čajić Hamza porazio je finalistu iz Slovačke rezultatom 6:1.

Srebrenu medalju osvojio je Denis Kurtić u kategoriji borbe seniori apsolutna kategorija. Bronzanim medaljama okitili su se Denis Kurtic u kategoriji borbe seniori -78 kg i Čajić Hamza u kategoriji kate dječaci 2000-2001 god.

Bitno je spomenuti i nastup Emira Ćosićkića koji se u veoma teškoj seniorskoj konkurenciji u katama plasirao u finale i zauzeo 5 mjesto.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast momci…
sve pohvale za nase Lukavchane…
PALAC GORE