Lukavčanke pobjedom okončale prvenstvo

12. Aprila 2010.
1 min. za čitanje

LUKAVAC- NEWIS BREZA 3:0

U posljednjem kolu prvenstva Prve lige Federacije BiH odbojkašice Lukavca zabilježile su pobjedu i tako sa 30 osvojenih bodova zauzele šesto mjesto na tabeli što je veliki uspjeh. U prvom setu domaće su imale vodstvo od 8:6 i 16:11 i na kraju su ovaj set dobile sa devet poena razlike. U drugom setu Lukavčanke su imale rezultat od 8:3 i 16:12 ali je u finišu došlo do opuštanja i pobjeda je zabilježena od četiri poena razlike.

U trećem setu Brezanke su bolje krenule i imale vodstvo od 8:5 i 16:12 ali su domaće izjednačile na 20:20 i u nastavku slavile pobjedu od dva poena razlike. Lukavačke “malene”su zabilježile pobjedu u ovom susretu i na najbolji se način oprostile od svojih navijača u ovoj prvenstvenoj sezoni.

Sportska dvorana u Lukavcu.Gledalaca 100.Sudije: Samir Imamović(Banovići) i Adnan Salihović(Lukavac).Delegat-kontrolor Admir Mahovkić(Lukavac).Rezultati po setovima:25:16,25:21,25:23.

LUKAVAC: Hamzić, Kasumović, Begić, Zajimović, Bajrić, Bešić, Nezirović. Trener Amra Nezirović.

NEWISBREZA: Avdukić, Omerhodžić,Ibrahimović, Duranović, Nevaljanović, Selimović, Ajanović, Bešlija. Trener Nihad Oručević.

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments