fbpx

Lukavčanin Hamza Čajić je treći karatista na svijetu!

2 min. za čitanje

Čajić, inače član KBS ORKKA Lukavac, nastupio je u kadetskoj konkurenciji u kategoriji 70+ kilograma.

Čajić je u prvoj rundi savladao Adama, predstavnika SAD-a sa 3:0, a u drugoj rundi je porazio talijanskog predstavnika Mirka rezultatom 5:0. Nakon toga je “pao” i Srbijanac Vuk sudijskom odlukom, a u narednoj rundi je ipak poražen od Omara, predstavnika Saudijske Arabije. Čajić je u repasažu bio bolji od Japanca Genraija rezultatom 2:0.

– Osjećao sam se umorno zbog vremenske razlike. Bilo se teško naviknuti, ali kako su dani odmicali sve je bilo lakše. Prvi dan bilo je uzbudjljivo u dvorani, ali navečer je počela trema. Bio sam razočaran jer sam bio tako blizu finala. Nakon toga uslijedila je borba za treće mjesto.Tu sam se borio sa predstavnikom Japana i pobijedio sam ga 2:0 i tako osigurao sebi treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Jakarti. Nadam se da cu i sljedeći put doći na Svjetsko prvenstvo i ostvariti bolji rezultat. istakao je Čajić.

Drugi predstavnik ORKKA-e Mensur Đozić, u drugom je kolu zaustavljen od predstavnika Južne Koreje. Međutim, ukoliko se njegov protivnik plasira u finale, Đozić će raditi repasaž mečeve za 3. mjesto.

12193867_10206730230886829_1347315746241671748_n

Nemam dovoljno riječi kojim bi pokazao ponos koji osjećam, jer svjetska medalja je upotpunila kolekciju vrhunskih sportskih dostignuća našeg kluba, Hamzinih takmičarskih rezultata i mojih trenerskih rezultata, i Hamza je bez premca, sa titulom prvaka evrope, titulom osvajača svjetskog kupa, titulom viceprvaka države i sada svjetskom bronzom, do sada jedinom za BiH na ovom svjetskom prvenstvu, ubjedljivo najuspješniji karataš u BiH za 2015 godinu, a kada se u obzir uzme činjenica da u BiH ima preko 200 karate klubova, to nije mala stvar. Izjavio je Željko Zombra, trener KBS ORKKA Lukavac.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo majstore DANAŠNJEG DANA !!!