fbpx

Lukavčan Dalibor Peršić dobio poziv u košarkašku reprezentaciju BiH!

4 min. za čitanje
Dalibor Peršić

Od selidbe iz Slobode u Široki WWin, Peršić je odigrao sezonu karijere i logično je da njegovi nastupi za širokobriješki klub nisu promakli novom selektoru naše reprezentacije, Aleksandru Petroviću. Pozvao ga je na okupljanje kandidata za reprezentaciju, gdje će imati priliku da izbori mjesto među 12 najboljih.

Razgovor s njim najprije je počeo od igara za novi klub.

Dobar je osjećaj kada do samog kraja lige imaš šanse da igras final four ABA lige, a znaš da će tamo igrati Makabi i Partizan. Odlučujuća utakmica nam je bila protiv Budućnosti u Podgorici, pet kola prije kraja lige, ali smo izgubili 6 razlike. Pobjedom bi se primakli Budućnosti na smo jednu pobjedu zaostatka, a oni su poslije te utakmice imali dva teška gostovanja do kraja lige, Partizan i Makabi u gostima, a mi smo sve do kraja igrali kući. Međutim, nije nam se posrećilo – kaže Dalibor Peršić.

Široki WWin je na kraju u ABA ligi osvojio 5. mjesto što je najveći klupski uspjeh BiH košarke u zadnjih 10 godina.

Van svih očekivanja, napravili smo veliko iznenađenje, čemu se malo ko nadao. Osvajanjem 5. mjesta ostvarili smo i direktan plasman slijedeće godine u Euro cup, što ovom uspjehu daje još veći značaj. Što se tiče mog doprinosa ekipi, mogu biti zadovoljan. Također mislim da mogu puno više pružiti individualno i nadam se da ću se nametnuti slijedeće godine kako bih imao još značajniju ulogu u timu.

Što se tiče prvenstva Široki Wwin je neprikosnoven. Kup BiH je odbranjen, a na najboljem putu je da to ponovi i sa naslovom prvaka BiH.

Kup smo osvojili puno lakše nego što sam očekivao. U finalu smo protiv Igokee vodili s više od 25 razlike. Jednostavno očekivao sam veći otpor. Konkurencija u BiH ligi itekako postoji, jer sve ekipe kojima Široki dolazi u goste su “napaljene” 200 posto i te utakmice je teško igrati. Morate biti koncentrirani svih 40 minuta. Širokom su uvijek bila teška gostovanja u Čapljini i Mrkonjiću, ali uspjeli smo proći i te prepreke. Sada nas čeka doigravanje za prvaka i najvjerovatnije borba sa Igokeom za naslov.

Aleksandar Petrović pozvao je Peršića na okupljanje reprezentacije. Ovaj poziv došao je kao nagrada za sve što je pokazao ove sezone.

Drago mi je zbog poziva, i bila bi mi čast igrati za reprezentaciju. Doduše, radi se o širem spisku pozvanih, tako da do odabira užeg spiska igrača ima jos dosta vremena i truda. Nadam se najboljem.

Nekadašnji igrač tuzlanskog, sada ugašenog kluba Slobode, Dalibor Peršić, kaže da redovno prati nastupe novoformiranog kluba OKK Slobode u A-2 ligi FBiH.

Pratim igre OKK Slobode na internetu, čak sam bio na jednoj utakmici kad sam pred novogodišnje praznike došao kući. Nadam se da će odlučujuću utakmicu protiv KK Bihaća pobjediti kako bi se plasirali u viši rang. Očekujem da će novi ljudi u klubu raditi i stvarati isključivo za klub kako bi ga što prije doveli u rang u kojem je nekada igrala Sloboda Dita – rekao je na kraju razgovora za Tuzlalive.ba portal, Dalibor Peršić, jedan od najboljih igrača osvajača dvostruke krune u BiH, Širokog WWina.

(SodaLIVE.ba/Mire Salines)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Divno je citati razgovor sa mladim Lukavcaninom koji je uspio.Svaka cast na divnim odgovorima.Pravi SPORTISTA podsjecame na Emira Junuzovica kada je poce ploviti sportski nebom.Zelim Perisicu da dosegne najvece vrhove u sportu i da ostane ovakav jedostavan i ljudski.
Pozdrav mladom Lukavcaninu i sretan put na vrhove.
Fala LukavasLiv na ovom divnom razgovoru sa pravim sportistom

Svaka čast Dado, samo naprijed. Želim ti sve najbolje u svom debiju za reprezentaciju, znam da si velikom mukom i zalaganjem a da ne pričam o odricanju uspio stvoriti ime i karijeru. Još jednom ČESTITAM od srca…

Sve najbolje dado…

Sad cemo jos jace da navijamo za nasu BiH!

Samo Naprijed KRALJU!!!!

Takodje cestitke za cika Mishu i tetu Maru

Bravo Care!