fbpx

Lukavac: Mensur Đozić i Selma Sejdinović najbolji sportisti u 2016. godini (FOTO)

5 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Večeras je sa početkom u 18:30 u velikoj sali JU Centar za kulturu Lukavac, održana tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste godine općine Lukavac“, na osnovu ostvarenih rezultata naših takmičara u 2016 godini. Organizator ove manifestacije je Sportski savez općine Lukavac.

Najbolji su birani u kategorijama seniora, juniora, kadeta i pionira, a nagrade su uručene i za uspjehe u individualnim i ekipnim sportovima, kao i najboljim sportskim radnicima.

Za najboljeg sportistu općine Lukavac za 2016 godinu izabran je Mensur Đozić iz KBS Orka, dok je iza njega ostao Stefan Lazić iz Judo kluba. Mensur je osvajač 3.pozicije na svjetskom Karate kup-u, te je zbog tog rezultata bez sumnje i zasluženo proglašen za najboljeg sportistu naše općine.

U ženskoj kategoriji izbora najboljih, takođe poznato lice lukavačkoj sportskoj javnosti. Selma Sejdinović iz Judo kluba je najbolja sportistkinja općine Lukavac za 2016, a na drugoj poziciji ostala je Amila Kovačević iz KK Sensei Turija.

FOTOGRAFIJE:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154241131156301.1073741845.281200476300&type=3

U kategoriji perspektivnih sportista nagrade su dobili: Rikert Enea (Galeb-GIKIL), Halilović Haris (KBS ORKA), Begić Sara (Judo klub), Mejrić Muhiba (Sensei Turija), Malović Lejla (ŽOK Lukavac), Salihović Belma (ŽOK Smeč Lukavac), Karahodžić Namik (KK Lukavac) i Subašić Irfan (FK Radnički)

Što se tiče ovogodišnje nagrade u kategoriji invalidskog sporta, za najuspješniji kolektiv izabran je SKISO Sinovi Bosne, dok je na drugoj poziciji SKIMN Sinovi Bosne, a kao treći Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralaize. U kategoriji invalidski sport/pojedinačno, bez konkurencije za najboljeg je proglašen Ermin Jusufović (SKISO Sinovi Bosne), a na drugoj, odnosno trećoj poziciji su Mesud Imamović(UPODP), odnosno Sabahudin Kasumović(SKIMN).

U kategoriji individualnih sportova/pioniri poredak je slijedeći:1.Ajla Mujić (Judo klub), 2.Bakir Omerović (ORKA), 3.Merima Mehmedović (SENSEI). U kategoriji kadeta za najuspješnijeg je izabran Haris Muradbašić (ORKA), drugoplasirana Dženan Šiljegović (SENSEI), a kao trećeplasirani Amar Tahić (Judo klub). Hamza Čajić je najuspješniji junior, dok je Selma Ograšević (Judo klub) drugoplasirana, a kao treći je Amar Murgić iz BK Radnički Lukavac.Za najboljeg seniora u individualnim sportovima izabrana je Amila Kovačević (SENSEI), Marko Đurić je drugoplasirani, a Damir Baćić kao treći.

U kategoriji individualnih sportova, u ekipnoj konkurenciji prvu poziciju zauzeo je KK ORKA, dok se na drugoj poziciji našao Judo klub, a na trećoj KK Sensei Turija.

U kategoriji ekipnih sportova, u pionirskoj konkurenciji za najbolju je izabrana Antonela Crvenković iz ŽOK Smeč Lukavac, na drugoj poziciji je Ahmed Halilagić (FK Radnički), a na trećoj Muamer Tokić iz KK Lukavac. U istoj kategoriji, ali u kadetskoj konkurenciji titulu najboljeg odnijela je Melika Dautović iz ŽOK Smeč Lukavac, drugoplasirani je Migdad Subašić (FK Radnički), a kao treći je završio Dženis Muratović (Beta-Tango).

Ekipno/juniori, za najboljeg je izabran Tarik Hanić (FK Radnički), drugi je Damir Bektić (KK Lukavac), a ako trećeplasirana je Edita Hasanović iz ŽOK Lukavac. Što se tiče seniorske konkurencije, u ekipnim sportovima, na osnovu ostvarenih rezultata titulu najboljeg ponio je Mirnes Islamović iz KK Lukavac, dok su drugo mjesto podijelili Adnan Kasumović (FK Radnički) i Emsad Mahovkić (RK Lukavac), trećeplasirani je Edin Sakić iz OK 7 Lukavac.

U kategoriji najboljih sportskih kolektiva, u godini za nama izabran je KK Lukavac, na osnovu ostvarenih rezultata, dok se na da drugoj poziciji našao OK 7 Lukavac. Trećeplasirani u ovoj kategoriji je FK Radnički, koji ovu poziciju dijeli sa ŽOK Smeč Lukavac.

Za najboljeg trenera u 2016 godini izabran je Željko Zombra, dobro poznato lice koje ne treba posebno predstavljati, a ova nagrada je svakako zaslužena i očekivana. Posebno priznanje dodijeljeno je i za najboljeg sportskog radnika, koje je s pravom ponio Ganibegović Nedim iz KK Lukavac.

Dodjeljene su i specijalne nagrade i to Željku Mottu, NK Dobošnica i NK Željezničar.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A nagrada za Civilnog Invalida,inače Vijećnika,Sportista je jedino dobar,političar NE.

Maknite ovog lafinasa on nema nista sa sportom on hoce da Radnicki ispadne iz lige

Odkud ovaj pravnik na dodjeli nagrada,a ja to je bivši ribarski zastupnik haha

Taj ribar bjelica od čojka se ohrabrio poslije 12 godina šutnje da nešto kaže protiv bivšeg načelnika DžM zloupotrebljavajući manifestaciju i stavljajući u drugi plan same sportiste zbog svoje frustracije i bjednog stava…e jesi mustra