fbpx

KK Radnički: Pobjedom završili sezonu u A2 ligi

1 min. za čitanje

10173344_10203576571996144_478272225_n

Nakon nekoliko godina pauze, naš grad je dobio jedan mlad i talentovan seniorski sastav. Ekipa našeg tima u debitantskoj sezoni je ostvarila 7 pobjeda i 9 poraza i takoi završila na zadovoljavajućem šestom mjestu sa istim omjerom kao i petoplasirana ekipa.

Ekipu su činili većinom mladi momci sa područja naše općine. Momci su dokazali da se kroz red, rad i disciplinu može postići sto govori i činjenica da je u drugom dijelu sezone naš tim u 8 odigranih utakmica ostvario 5 pobjeda i 3 poraza.

U nepune dvije godine postojanja, KK Radnički pored seniorskog tima posjeduje pionirski, kadetski i juniorski sastav koji se takmiče u okviru RKS lige mladih Tuzla. Takodjer, klub je oformio i ženski košarkaški tim, te na taj način pružili mogucnost i ženskoj populaciji da se po prvi puta bave košarkom u našem gradu.

Vjerujemo da će naredna sezona biti još uspješnija i da ćemo uskoro naše košarkaše gledati u višem rangu takmičenja.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

da hoce u vise rang nemaju ni sredstava niti kvalitetnih trenera,nista…sport u bih je 0 kao i sama drzava

daj ba ne lažite javnost kada nemate od mlađih selekcija ukupno dvanaestero djece u sve tri selekcije pioniri kadeti i juniori,a ženski klub i ne postoji kada su i zadnje dvije djvojčice napustile.E moj čola mani se ćorava posla nije to za tebe