fbpx

KK Lukavac novi član A1 lige!

2 min. za čitanje

Pred oko 200 gledalaca među kojim je bilo i 20 navijača KK Lukavca koji su putovali zajedno sa igračima u Mostar, domaća ekipa je pokazala da se neće lako predati i da se pod svaku cijenu pokušati dobiti utakmicu i igrati majstoricu u Lukavcu.

Domaći su vrlo dobrom odbranom u prvoj dionici igre sprečavali naše košarkaše da postignu koševe, a u napadu su efikasno koristili greške naših košarkaša.

Na odmor se otišlo prednošću Sparsa 33:31.

Sa maksimalnom ozbiljnošću i opreznošću, Lukavčani u nastavku pokazaju da su bolja i kvalitetnija ekipa i treću četvrtinu dobijaju 12:22, koja se na kraju pokazala i presudnom.

Domaćini su zadnju četvrtinu dobili 18:15, ali to nije mnogo utjecalo na krajnji rezultat koji je glasio 62:68 za Lukavac.

Koševe za Lukavčane su postigli: Mirnes Islamović 24, Adnan Ćosić 22, Bojan Nešić 7, Damir Čolo 8, Nadir Mešetović 5 i Alen Toplak 2.

Slavljenička euforija je u autobusu vladala tokom cijelog puta nazad za Lukavac, a tako isto je nastavljena kada su se igrači vratili u Lukavac.

Čestitke svim igračima, treneru i upravi na postignutim rezultatima i želimo im puno sreće u A1 ligi.

U narednom periodu slijedi pauza, a za 15 dana će se igrati utakmica sa pobjednikom drugog polufinalnog para koji igraju treću utakmicu u Sarajevu, Burch Sarajevo i Iskra iz Bugojna.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Definitivno je jasno da je lukavački sport – fenomen . A1 !!!
Ugledajte se na mlade asove, političari.

Sretno u a1

kultura sport i pored velike nemastine, nerazumjevanja onih koi bi trebali da stvore bojle uslove za rad istih.cestitam mladim kosarkasima na ulazak i veci rang i puno uspjeha u narednoj sezoni.sport i kultura izgleda jedino funkcijonise kako treba.

I neka se ponovo neko nadje pa da kaze da Kirija nije strucnjak. Nije lijepo biti zavidan na uspjehu.