fbpx

Kadetska ekipa ŽOK “Smeč” viceprvaci FBiH u odbojci

2 min. za čitanje

Kadetkinje

Ekipe učesnice su bile podijeljene u dvije grupe. Naša kadetska ekipa je prvog dana finalnog turnira odigrala utakmice u okviru grupe “B” sa ekipama OK “Maglaj” i ŽOK “Igman” Ilidža, te uz jednu pobjedu i jedan poraz, zauzela drugo mjesto, čime je izborila plasman u polufinale turnira.

U polufinalnom susretu, protivnik naše ekipe je bila prvoplasirana ekipa iz grupe “A” OK “Bihać-Preminger”, a u drugom polufinalnom susretu su se sastale ekipe OK “Kula” Gradačac i ŽOK ”Igman” Ilidža.

U odličnom nastupu naše mlade odbojkašice savladale svoje protivnice i plasirale se finale završnog turnira.

Konačan rezultat ŽOK ”Smeč” Lukavac – ŽOK “Bihać- Preminger” 3:0 ( 25:21, 25:18 i 26:24).

U drugom polufinalnom susretu ekipa OK “Kula” Gradačac je tijesno savladala svoje protivnice za plasman u finale turnira.

Konačan rezultat OK ”Kula” Gradačac – ŽOK “Igman” Ilidža 3:2 ( 25:23, 19:25, 25:12, 20:25 i 15:8).

U borbi za treće mjesto ekipa ŽOK “Igman” Ilidža je pobijedila ekipu ŽOK “Bihać- Preminger” sa 3:1.

U finalnom susretu naše odbojkašice nisu imale dovoljno snage da se suprostave ovaj put kvalitetnijoj ekipi iz Gradačca.

Konačan rezultat OK ”Kula” Gradačac – ŽOK “Smeč” Lukavac 3:0 (25:13, 25:18 i 25:13).

Ovo je bio revanš odbojkašica iz Gradačca za izgubljeno finale od prije dvije godine, kada su naše kadetkinje bile uspješnije.

Drugim mjestom naše kadetkinje su, zajedno sa pobjednikom finalnog turnira, izborile nastup na završni turnir za prvaka BiH u kadetskoj kategoriji.

Narednog vikenda ekipa ŽOK “Smeč” je domaćin završnog turnira za prvaka Federacije BiH u kategoriji juniorki, a na plasman na završni turnir su ostvarile sljedeće ekipe:

  • ŽOK “ Smeč” Lukavac
  • ŽOK “Napredak” Odžak
  • OK “Maglaj” Maglaj
  • OK “Novi Grad” Sarajevo
  • OK “Troglav” Livno i
  • ŽOK “Bihać-Preminger” Bihać

Turnir za prvaka Federacije BiH u juniorskoj kategoriji se igra 17. i 18. maja 2014. godine u Sportskoj dvorani u Lukavcu. Pvog dana turnira su na rasporedu utakmice po grupama, a polufinalne i utakmice za plasman će biti odigrane u nedjelju 18.05.2014. godine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments