fbpx

Juniorski sastav Omladinca savladao ŠRK Tuzla

2 min. za čitanje
Juniorski sastav Omladinca savladao ŠRK Tuzla

U prvoj zvaničnoj utakmici pred svojom publikom mladi rukometaši “Omladinca” prikazali su odličnu igru i opravdali ulogu favorita u ovom takmičenju, obzirom da su u istom sastavu bili prošlogodišnji prvaci u kadetskoj konkurenciji Omladinske lige TK-a.

Juniorski sastav Omladinca savladao ŠR Tuzla

Na parketu se igrao odličan rukomet, a svoj veliki rukometni talenat posebno su pokazali kapiten Grahić koji je postigao 11 golova,
Osmanović sa 9, te Spahić i Omerdić sa po 6 postignutih pogodaka. Posebno raduje činjenica da je u ovom sastavu “Omladinca” , od šesnaest igrača njih 11 petnaestogodišnjaka, što znači da i u naredne dvije godine mogu igrati za juniorski sastav, a 5 juniora su odavno standardni igrači seniorske selekcije ORK “Omladinac” Lukavac.

Juniorski sastav Omladinca savladao ŠRK Tuzla

Četiri dana ranije, tj. u četvrtak, u Sportskoj dvorani u Lukavcu nastupali su i kadeti “Omladinca” u rukometnom takmičenju učenika osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona u organizaciji Sportskog saveza. Ovo je još jedan pokazatelj da lukavački rukomet ima svijetlu i uspješnu budućnost i da je potrebno samo malo podrške javnog i privatnog sektora da se ovim mladim igračima stvore još bolji uslovi za rad, a oni svojim rezultatima dokazuju da se u njih isplati ulagati.

ORK Omladinac

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Edin Omerdic salalalaa ! 😀