fbpx

Irfan Džindo napustio Radnički: “Ne mogu više da podnesem masakriranje ove djece”

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Nakon jučerašnje lakrdije u režiji sudijske trojke, na stadionu Jošik, gdje je GOŠK kao gost savladao domaći Radnički sa 0:1 (Ramić 92’), oglasio se i sad već bivši trener lukavčana Irfan Džindo. 

U kratkom razgovoru za naš portal, Džindo je između ostaloga rekao:

Poslije jučerašnjeg susreta podnio sam ostavku. Ne mogu ja ovo više podnijeti, vi znate koliko sam dao sebe za ovu ekipu, i u kakvim sam uslovima radio, a vjerujte da sam ipak napravio odličan tim. Ne mogu podnijeti masakriranje ove djece, nemamo apsolutno nikakvu zaštitu i zbog toga nam se dešavaju onakve otimačine. Pa vidjeli ste i sami da je GOŠK juče morao da pobijedi.

Na naše pitanje šta to ne štima u Radničkom, Irfan je rekao:

Neki dan nas je napustio i Sido, čovjek s kojim sam imao lični dogovor da nekako “izguramo” ovu polusezonu, ali ni on nije izdržao. Vaš portal je upoznat sa situacijom, tamo ste od samog početka, znate da moji momci nemaju platu, i ako imaju, to je samo mali dio onoga što treba da dobiju. Ja nemam kome da se obratim, niti imam kod koga da se borim za ovu djecu. Zbog toga i ovakva moja odluka, a vjerujte da je veliko pitanje šta će biti s Radničkim.

Vrijeme je bilo da se okrenemo mlađima, i takav tim smo i napravili, ali vjerujte da je vrijeme i da UO bude sačinjen od mladih ljudi koji će ovaj klub znati usmjerit na pravi put. Hvala nekolicini vas koji ste bodrili moju ekipu od početka, hvala i vašem portalu na promociji mojih dječaka, da nije vašeg pisanja, vjerujte o nama se nebi ni pričalo. poruka je za kraj čovjeka koji bez obzira na teško i alarmantno stanju u Radničkom, ipak uspio da napravi tim, za koji još uvijek vjerujemo da može izboriti opstanak u 1.ligi FBiH.

 

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sad vidis dzindo kako je nama u dvoranskim sportovima ,nama je tako kao tebi sada vec 15 godina i to sve iz razloga sto se ulaze u fudbala koji je sada na nivou kakvi smo mi

Delic na Facebook profilu objavio da on preuzima ulogu sefa struke u Radnickom, bravo Vodo nas mozes ti to, i usput jel toplo u Tuzli ?

Ko to ruši “Radnički”, jednu od posljednjih institucija Lukavca ?
Da li je to neznanje, gramzivost ili svjesno zatiranje tragova dobrih vremena ?

DRUG EDIN DELIC JE OBECAO DA CE RADNICKI ,,,, UVESTI ,,,,,,, U 1 KANTONALNU LIGU I TO VEC RADI BOLJE OD BIVSEG NACELNIKA

Jeste situacija u F.K Radnicki izuzetno alarmantna.Upravni odbor se ne sastaje a jedini covjek koji je tamo radio sekretar Imamovic je takodje napustio klub.Nije bas istina da igraci nista ne dobivaju .Klub im ima duzan jednu platu(plate su bas male)kao i trenerima.Sto se tice ostavke trenera bilo je i vrijeme da ode jer mu je izgleda presusio izvor tj.nemoze vise da uzima od roditelja novac da im djeca igraju.Nadam se da ce neko iz plejade mladih trenera iz Lukavca najzad dobiti sansu.NAPRIJED RADNICKI

*** vam Delic ***.Nije jos ni preuzeo funkciju.Pitajte Mujkica SDA go.na.

..tebi..Delic…
Jel reko da ce radnicki igrat u 1.kantonalnoj.jest.
Da nije mujkica bilo ugasio bi se radnicki, a i sad bi mogo, jer je otiso najbolji nacelnik

Novi nacelnik jos uvijek nije preuzeo funkciju, zato nemojte da ser*** dzaba.

Predlažem da taj Radnički fino raspustite, pare podijelite na dvoranske sportove u Lukavcu. Puno više djece će biti obuhvaćeno sportskim radom, a što se rezultata tiče, bit će bolji od ovoga garantovano.

Koliko znam strategija dugogodisnjeg nacelnika i njegove stranke SDA je bila da se Radnicki vrati u Premier ligu, ali od toga nema nista, naprotiv, unistili su taj klub i doveli na nivo DSK-a, zato od novog nacelnika ne treba ni ocekivati da za mjesec dana od kluba u raspadu od kojeg svi bjeze, napravi evropski klub.