Hamza Čajić najbolji mladi junior u Bosni i Hercegovini

3 min. za čitanje

Lukavčanin Hamza Čajić, član KBS “ORKKA” Lukavac, izabran je za najboljem mladog sportistu u kategoriji juniora Bosne i Hercegovine.

Larisa Cerić je proglašena za najbolju sportistkinju Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Cerić je kao najbolja sportistkinja u ženskoj konkurenciji u finalnom izboru pobijedila Miralema Pjanića, najboljeg sportistu u muškoj konkurenciji.

Cerić je ove godine napravila velike uspjehe, zauzima drugo mjesto na svjetskoj ranking listi judašica, a kao šlag na tortu došla je srebrna medalja u novembru na Svjetskom prvenstvu u Open kategoriji koje se održalo u Maroku.

Naša najbolja judašica je na taj način ostvarila najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu u olimpijskim individualnim sportovima ikada i sasvim zasluženo joj je pripala titula najbolje u našoj zemlji.

Sedmi po redu izbor najboljih održao se u prostorijama Olimpijskog muzeja u Zetri, a dodijeljeno je ukupno 17 nagrada.

Najuspješniji sportski klub je Odbojkaški klub Mladost Brčko, a za najuspješniju reprezentaciju izabrana je košarkaška reprezentacija BiH.
Nagrade za najbolje mlade sportiste su dobili Aleksandra Samardžić (judo) i Hamza Čajić (karate), a za najuspješnijeg trenera izabran je Branislav Crnogorac (judo).

Posebne nagrade za istaknuti sportski rezultat dobili su Edin Džeko (nogomet), Damir Džumhur (tenis), Sani Čampara (košarka) i Anđela Samardžić (judo).

LISTA NAGRAĐENIH ZA IZBOR SPORTISTE 2017. GODINE U ORGANIZACIJI OLIMPIJSKOG KOMITETA BIH

Sportista godine

Larisa Cerić (judo)

Najbolja sportistkinja u seniorskoj konkurenciji

Larisa Cerić (judo)

Najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji

Miralem Pjanić (nogomet)

Najbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki

Aleksandra Samardžić (judo)

Najbolji mladi sportista u kategoriji juniora

Hamza Čajić (karate)

Najuspješniji sportski klub

Muški odbojkaški klub Mladost Brčko

Najuspješnija Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Muška seniorska košarkaška reprezentacija BiH

Najuspješniji trener

Branislav Crnogorac (judo)

Specijalna nagrada MOK-a

Branko Tomić

Sportski radnik, za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta

Suad Kaknjo (atletika)

Promotori sporta Bosne i Hercegovine

USD Bosna

Sportista ili ekipa iz porodice neolimpijskih sportova

Sanjin Pehlivanović (bilijar)
Savez Specijalne olimpijade

Posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat

Edin Džeko (nogomet)
Damir Džumhur (tenis)
Sani Čampara (košarka)
Anđela Samardžić (judo)

Nagrada za podršku u radu OKBiH

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevo

Nagrada za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti

Muhamed Bikić
Vedran Radenović (Nezavisne novine)

Nagrada za uspješan dugogodišnji trenerski rad

Suad Ćupina (karate)

Ambasador sporta BiH

Milanko Mučibabić
Sejfo Šehović
Danin Jusko

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo. I ja sam konacno skontao da su SDA lopine

I pojavi se SDA direktorcic kojibmu zabranjuje trenirati. Naravo, moralna SDA Lukavac poziva na smirivanje strasti, na dijalog između sportasa i njihovog uglednog clana. Zanimljivo da brane covjeka i njegovu fotelju koji nema veze sa sportom, osim sto mu nanosi samo stetu, a licemjerno im smeta nacelnik koji nesto radi. Jedna legenda poput Zelje se oglasi, napise kako stvari stoje, građani se bune, SDA poziva na dijalog. Toliko vole građane i svoj grad. Zapravo jos jedan dokaz koliko im smeta sto neka druga osoba obnasa funkcoju nacelnika, jer kako sad da grade skupe parkove

Pitaj legendu koliko mu je djece napustilo klub I PREŠLO U DRUGI kako je poceo koketirati sa politicarima (crvenim) i biti njihova marioneta za prikupljanje poena?????
Direktor je Doma kluture ili Centra kako se vec zove i ne treba biti sportista na tom mjestu tako da ti je opaska glupa…uostalom bio je Jusufovic magistar sporta u sportskom savezu pa ga Delic otjera..i zato vodi sebi delica..i njeg i tuzlasnke savjetnike i pravnike…daleko vam kuca od lukavacke bila………….

Ovi su bar gradili mufljuze jedan a kako pojedinim smeta nacelnik tako i tebi smeta OVAJ inspektor koji je ukazivo na tvoj kriminal Plitak si ti misliš svetiš mi se haha
Bolje ti je idi šta radi zajedno sa svojim nacelnikom

Ovaj inspektor prvi na komentarima nikad dok zivi NECE biti protiv SDA A ovaj mufljuz koji se predstavlja kao on je bez karaktera i nije niko drugi nego istina grada koji je svakog nacelnika lizo za “crkavicu ” Njemu gode samo oni ko Jakub Mahovkic koji dolaue na dodjele sa bedzevima sdp a.
Dokle – dok god ima korist od njiha da nemora radit

polako ba inspektore, sevdaha malo :))). De usaglasi stavove u svojoj glavi, pa piši. Nemoj sad ovako pisati, pa sad onako. Ili zapravo se prilagođavaš vjetru kako puše :))))))))))))