fbpx

Hamza Čajić 2. a Nejra Gutić 3. na prestižnom takmičenju u Hrvatskoj

2 min. za čitanje

Ovaj turnir važi za jedan od najjačih karate turnira u Evropi, čemu u prilog ide i činjenica da je na ovom turniru nastupilo rekordnih do sada 1428 takmičara iz čak 20 zemalja iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Srbije, Italije, BiH, Makedonije, Slovenije, Izraela, Njemačke, Belgije, Danske, Češke, Škotske, Austrije, Ukrajine, Crne Gore, Albanije i Grčke, čiji su selektori reprezentativnih selekcija kadeta, juniora i mlađih seniora, ovo prestižno takmičenje odabrali kao odličnu provjeru forme pred Evropsko prvenstvo koje će održati u Turskoj (Konya) od 08. do 10. februara 2013 godine.

Svoje učešće uzeli su i 4 mlada takmičara kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, koji su bili i više nego dostojni protivnici reprezentativcima već pomenutih zemalja, osvajačima medalja na evropslkim i svjetskim prvenstvima.

Veliki rezultat postigao je Čajić Hamza, osvojivši 2. mjesto i srebrenu medalju u kategoriji borbe mlađi kadeti 12-13 godina -52 KG, čime je ponovio svoj rezultat od prošle godine gdje je također osvojio 2. mjesto na ovom prestižnom takmičenju i tako nastavio kontinuitet dobrih rezultata kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac na međunarodnoj sportskoj sceni.

Nadomak medalje bila je i Gutić Nejra, koja je izgubila u meču za 3. mjesto u kategoriji djevojčice kate 2002 godište. Odličan nastup imali su i Muradbašić Haris u kategorijama kate dječaci 2002. godište i borbe dječaci 10-11 godina -37 KG, kao i Đozić Mensur u kategoriji borbe kadeti -63 KG.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments