fbpx

Zoran Ćurguz: “Nije poznat datum početka priprema”

1 min. za čitanje

ZoranCurguz

U iščekivanju početka priprema za novu polusezonu, u kojoj će se FK Radnički boriti za opstanak u Prvoj ligi FBiH, pozvali smo i šefa stručnog štaba Zorana Ćurguza.

Ad image

U telefonskom razgovoru za naš portal, Ćurguz je izjavio slijedeće: “Što se tiče priprema, sam datum početka još uvijek nije poznat. Potrebno je prije svega organizovati sastanak sa Upravnim odborom i općinskim vlastima nakon kojeg bi trebali znati puno više. U proljetnom dijelu imamo jako dobar raspored i siguran sam da ćemo uz par pojačanja uspjeti sačuvati status prvoligaša.”

Na pitanje o slaganju igračke križaljke Ćurguz odgovara: “U KUP takmičenje smo ušli sa svega 14 igrača, i ukoliko planiramo napraviti neki ozbiljan rezultat moramo konkurenciju pojačati sa još 3 ili 4 kvalitetna igrača. Svi prvotimci Radničkog su vezani ugovorom i niko ne može napustiti klub bez naše saglasnosti. Tom činjenicom bi stavio tačku na sve priče o nekim odlascima.”

Iz izvora bliskih klubu saznajemo da je još i prije početka zimske pauze ugovor raskinut sa iskusnim Adnanom Jahićem i golmanom Mehmedom Baščelićem, navodno zbog narušavanja klubske discipline i na njih se u naredmom periodu ne računa.

Ad image
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments