fbpx

FK Radnički: Vlada TK na čelu sa premijerom Halilagićem finansira izgradnju pomoćnog terena na stadionu Jošik

1 min. za čitanje

Nakon što je odlukom ministarstva za kulturu, sport i mlade završeno rangiranje projekata po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata, na današnjoj je sjednici Vlada TK na, čelu sa premijerom Halilagićem, ovu odluku i potvrdila.

Po ovom javnom pozivu FK Radnički Lukavac će od Vlade Tuzlanskog kantona dobiti sredstva za rekonstrukciju terena broj 3, koji koriste omladinske kategorije kluba, a rekonstrukcija se ogleda u izgradnji terena sa umjetnom podlogom i jednom tribinom veličine terena.

Prema projektu dimenzije terena su 40×20, a na njemu će tokom cijele godine omladinska škola neometano održavati trenažni proces, te će na taj način dodatno biti poboljšani uslovi za najmlađe polaznike škole fudbala.

Vlada TK će na osnovu ovog projekta FK Radnički uplatiti sredstva u iznosu od 115.771,00 KM. Za ovaj projekat bila je zadužena Skupština kluba koja će i nadgledati njegovo provođenje.

U narednom periodu će članovi Skupštine kluba obaviti razgovore sa izvođačima radova, kako bi nakon što to vremenski uslovi dozvole, počela realizacija projekta.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

I Mirsu Halilagica za trenera.