fbpx

NAJAVA: Može li Radnički savladati Radnik iz Bijeljine?

2 min. za čitanje

U srijedu će na stadionu Jošik u Lukavcu biti odigran prvi susret 1\4 finala KUP-a BiH,između domaćeg Radničkog i gostiju iz Bijeljine,FK Radnik.

Oba tima su najprijatnija ovosezonska iznenadjenja.Domaći u Kup takmičenju,gdje su do sada izbacili sarajevski Olimpic (1\16 finala), i NK Travnik (1\8 finala),a gosti su veliki hit Premijer lige BiH,gdje trenutno zauzimaju 3.poziciju.

Oba trenera u sutrašnji duel ulaze sa dosta problema,prvenstveno iz razloga što su neki igrači pristigli zimus,prethodno nastupali u ovosezonskom KUP takmičenju za svoje bivše klubove,te tako nemaju pravo nastupa u sutrašnjem duelu. Trener gostiju neće moći računati na Stokića,i Jankovića koji nemaju pravo nastupa,te povrijeđene Lazića,Taulanta i Srećkovića.

Antić i Berbić,pojačanja Radničkog pristigla upravo iz bijeljinskog Radnika takođe nemaju pravo nastupa,kao i Moranjkić koji je već nastupao za Slobodu. Bez obzira na izostanak nekoliko prvotimaca,gosti su veliki favoriti,ali uz veliku podršku sa tribina Radnicki sigurno može do povoljnog rezultata.

Svoja očekivanja prenio nam je jedan od najboljih pojedinaca prošlosedmičnog duela sa GOŠK-om, Amar Konjhodžić:

– Očekujem tešku utakmicu,u kojoj ćemo sigurno dati sve od sebe kako bi došli do povoljnog rezultata,protiv izuzetno jake i disciplinovane ekipe Radnika. Svi znamo kako Radnik igra ove sezone,ali moram naglasiti da i mi puno bolje igramo u kupu,nego u prvenstvu,te sam siguran da cemo uz pomoć naših navijača doći do povoljnog rezultata,uprkos terenu koji je u katastrofalnom stanju. Moram naglasiti i da trenutno činimo sve kako bi izašli iz sizuacije u kojoj se trenutno nalazimo u prvenstvu,i uz malo sreće ćemo ubrzo biti u gornjem dijelu tabele. Izjavio je Konjhodžić za Lukavački info portal, SodaLIVE.ba.

Susret se igra od 15:00,a glavni sudac susreta je Tomislav Čuić (Tomislavgrad), sa pomoćnicima,Baković Haris i Đozić Enes (Sarajevo).

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments