fbpx

Mosorović: Cilj nam je plasman u Prvu ligu FBiH

2 min. za čitanje

lukavac_cilj_nam_je_izboriti_plasman_u_prvu_ligu_fbih_231005_183008_big

Član Prve lige Federacije BiH od naredne sezone mogao bi biti NK Svatovac iz Poljica.

Klub iz Poljica sa velikim ambicijama se takmiči u Drugoj ligi – Sjever i trenutno zauzima lidersku poziciju, a jedan od najzaslužnijih za sjajne ovosezonske rezultate Svatovca je predsjednik Admir Mosorović.

Mosorović ne krije da se ambicije Svatovca svode isključivo na plasman u viši rang i već se intenzivno vode pregovori sa fudbalerima koji mogu doprinijeti ostvarenju zacrtanih ciljeva.

“Naše ambicije se znaju. Cilj nam je osvojiti prvo mjesto i plasirati se u Prvu ligu Federacije BiH, iako smo svjesni da to neće biti nimalo lagan zadatak. Prozivka ćemo održati danas zajedno sa skupštinom kluba na kojoj će biti osvojen budžet za sljedeću polusezonu. Ja sam izuzetno zadovoljan stanjem u klubu. Radimo na izgradnji drugog dijela tribina. Ta investicija će koštati oko 77 hiljada KM”, govori Mosorović za SportSport.ba.

Iz Svatovca poručuju da najvećeg konkurenta za prvo mjesto vide u Gradini.

“Ponavljam, neće nam biti lako i zato nastojimo što bolje pojačati svoje redove. Planiramo dovesti barem četiri pojačanja i nije tajna da se pregovori vode sa određenim fudbalerima Budučnosti, Sloge, Slobode… Također, ima i odlazaka. Halilagić i Todorović će od sljedeće polusezone nastupati za Radnički iz Lukavca”, dodaje Mosorović.

Da je Svatovac na dobrom putu sa predsjednikom Mosorovićem potvrđuje i priznanje za promociju sporta koje je dobio od strane Tuzlanskog kantona.

“To je, prije svega, priznanje za klub, navijače i same fudbalere. Meni kao sportskom radniku predstavlja motivaciju za nove iskorake i uspjehe i sretn sam što je Tuzlanski kanton prepoznao moj rad i svih ljudi iz kluba. To nam je satisfikacija za naredni period. Mi za četiri godine od kantonalne lige došli na korak od plasmana u Prvu ligu Federacije BiH i to je pokazatelj kvalitetnog rada uprave”, istakao je Mosorović.

Čelni čovjek lidera Druge lige – Sjever je na kraju dodao da se Svatovac može pohvaliti i najvećom podrškom koju ima na utakmicama u tom rangu.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa neće valjda Poljice igrati sa Radničkim,mislim dobro je to al ko će to finasijski izdržati.Hajd da vidimo i to čudo…