fbpx

KUP BiH: Radnički poražen u Lukavcu

2 min. za čitanje

db803b8f670b3247e687e756ed5b7367f105719b14d9c06a0e6f384b3855d8fb

Piše: Sadik Sinanović

Danas je u Lukavcu na stadionu Jošik pred oko 500 gledalaca, odigran prvi susret 1\4 finala KUP-a BiH,izmedju domaćeg Radničkog i gostiju iz Bijeljine,ekipe Radnika.

Radnički je susret započeo u sastavu Nikolić,Todorović,Skulić,Jogunčić,Konjhodžić,Kuduzović,Beganović,Junuzović,Mujagić,Terzić,Halilagić. Za goste su na teren izašli: Đurković,Beširević,Memišević,Vasić,Zeljković,Hadžić,Krsmanović,Obradović,Ostojić,Srećković,Šećerović.

Nakon uvodnih 15-ak minuta,i početnog ispitivanja snaga,domaći su uzeli stvar u svoje ruke te je Halilagić nakon greške odbrane gostiju zamalo pogodio za vodstvo,ali je sa gol linije loptu izbacio stoper domaćih. I u nastavku su domaći bili opasniji i vršili konstantan pritisak na odbranu gostiju,te je i u 33min nakon solo prodora pokušao Mujagić,ali neprecizno.

Prvu priliku imali su gosti iz slobodnog udarca,ali je lopta završila malo iznad prečke golmana Radničkog, Nikolića. Da bi nedugo zatim u sumnjivoj situaciji, nakon odbijene lopte za goste pogodio Srećković, 40minut 0:1.

Fudbaleri Radničkog su u prvom poluvremenu pokazali puno više,ali sreća nije bila na strani domaćina,te se sa rezultatom 0:1 i otišlo na odmor.

U drugom dijelu susreta su domaći ponovo ušli požrtvovano i agresivno,te nastavili sa borbenom i napadačkom igrom. U 51 minuti snažno je pokušao Suljić,koji je zamijenio Junuzovića,alk je kao pobjednik izašao golman gostiju.

Težak teren ni jednima,ni drugima nije dozvolio razvijanje kreativnije igre,pa se sredina terena uglavnom preskakala,što je bolje odgovaralo igračima Radničkog koji su zaprijetili preko Halilagića u 67minuti,ali je i on bio neprecizan.

Kako se bližio kraj susreta,domaćima kao da je ponestalo snage te su kontrolu susreta prepustili gostima,koji su smirenom i iskusnom igrom pred sam kraj susreta udvostručili prednost,u 88oj minuti za 0:2 pogodio je Obradović,što je bio i konačan rezultat susreta.

Revanš susret se igra za sedam dana u Bijeljini na Gradskom stadionu.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

CURGUZE IZGUBI OD CAPLJINE I PAKUJ KOFERE

Ako radnici gube svaki dan sve vise, tesko da ce “Radnicki” pobijediti,