fbpx

Kup BiH: FK Radnički dočekuje zvorničku Drinu

2 min. za čitanje

Nakon pobjede protiv Čapljine u 7. Kolu 1. Lige FBiH fudbaleri Radničkog se okreću obavezama u Kupu BiH. Voljom žrijeba u 1/16 finala na Jošik stiže FK Drina Zvornik.

Zvorničani već ove sezone traže povratak u najjači rang takmičenja u BiH. Iako imaju jaku konkurenciju u vidu banjalučkog Borca, prijedorskog Rudara i drugih kvalitetnih timova iz 1. Lige RS, čelnici FK Drina spremni su za ekspresan povratak u Premijer Ligu. Trenutno dijele 1. poziciju zajedno sa Borcem (14 osvojenih bodova sa omjerom od 4 pobjede, 1 porazom te 2 neriješene utakmice).

Što se tiče plasmana u Kupu BiH, ambicije prvoligaša iz Zvornika nisu poznate široj javnosti, dok se s druge strane očekuje da će Irfan Džindić na teren izvesti kombinovan sastav i dati priliku igračima koji nisu imali zavidnu minutažu u dosadašnjem toku prvenstva.

Lukavački dječaci ohrabreni pobjedom iz posljednjeg odigranog kola 1. Lige FBiH žele prenijeti dobru formu i na Kup takmičenje te pokušati ponoviti prošlogodišnji uspijeh.

Navijačka skupina „Sioux Lukavac“ najavljuje podršku fudbalerima Radničkog te da će kao dvanaesti igrač kao uvijek bodriti ekipu do pobjede i plasmana u 1/8 finala. Pozivaju se svi navijači i simpatizeri da dođu na „Jošik“ i podrže mlade momke koji su dio jedne lijepe priče u skoro stogodišnjoj historiji našeg kluba. Budi Radnički, budi Lukavac!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments