fbpx

Fenomenalni Ismali Barlov osvojio srebernu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu

1 min. za čitanje

Fenomenalni bosanskohercegovački paraplivač Ismail Barlov (13) osvojio je večeras srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Takmičio se Barlov u disciplini 50 metara prsno i u finalnoj utrci zauzeo drugo mjesto! Ostvario je vrijeme od 1:02.74, a ispred njega je završio samo Meksikanac Arnulfo Castorena.

- Marketing -

Za Castorenom je Barlov zaostao 3,33 sekunde, a bio je skoro dvije sekunde brži od trećeplasiranog Australca Granta Pattersona (1:04.54).

Slijede Christopher Gregorio Tronco Sanchez iz Meksika, Italijan Emmanuele Marigliano, još jedan Meksikanac Marcos Rafael Zarate Rodriguez, Grk Ioannis Kostakis i Tajlanđanin Charkom Kaewsri.

Prethodno se jutros Barlov u finale ove discipline plasirao tako što je bio treći u kvalifikacijama, s vremenom od 1:04.06., što znači da je svoje vrijeme popravio za gotovo sekundu i po.

Podsjećamo, ranije je Barlov u Parizu nastupio i u disciplini 150 metara mješovito, gdje je u kvalifikacijama bio desetoplasirani u konkurenciji 13 plivača te se nije plasirao u finale.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments