fbpx

Dvije medalje za takmičare KBS “ORKKA” Lukavac

2 min. za čitanje
Amir Ejubović
Amir Ejubović
Amir Ejubović

Na turniru je uzelo učešće 560 takmičara iz više od 80 klubova. Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, dostojno je predstavilo 6 takmičara ostvarivši izuzetno zapažen rezultat, osvojivši jednu srebrenu, jednu bronzanu medalju, te 3 peta mjesta.

Nastupili su: Baćić Damir, Hrvić Emina, Osmanović Emir, Ćosićkić Emir, Đozić Mensur i Ejubović Amir.

Srebrenom medaljom i titulom viceprvaka BiH u izuzetno jakoj konkurenciji od skoro 40 takmičara, borbe kadeti -63 KG, okitio se Đozić Mensur. Đozić je nakon 4 ubjedljive pobjede došao do finala, gdje je u odličnom meču, za nijansu poražen od viceprvaka Evrope, Brkić Marina iz karate kluba Neretva-Mostar. Đozić je inače reprezentativac BiH, učesnik i osvajač 7 mjesta na posljednjem Balkanskom prvenstvu koje se krajem marta ove godine održalo u Kragujevcu (Srbija).

Bronzanom medaljom okitio se Amir Ejubović u kategoriji borbe mlađi seniori -78 KG koja je brojala također preko 30 takmičara. Ejubović je nakon 3 uzastopne i ubjedljive pobjede plasirao se u polufinale, gdje je zaustavljen od takmičara iz KK Ilidža Šarić Edina. U borbi za 3 mjesto, Ejubović je trijumfovao rezultatom 2:0 nad takmičarom iz KK Bosna-Sarajevo, Tihak Erdinom čime je osigurao svoje mjesto na pobjedničkom postolju.

Dobri su se pokazali i kataši kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, Damir Baćić u kategoriji juniora, te Emir Ćosićkić i Amir Ejubović u kategoriji mlađih seniora koji su bili nadomak medalje izgubivši u mečevima za 3 mjesto, te su tako osvojili 5 mjesta.

Nakon uspjeha na državnom prvenstvu za djecu, državnom prvenstvu za seniore, te Balkanskom prvenstvu, klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac je ovim uspjehom nastavio niz sjajnih rezultata na velikim takmičenjima.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments