fbpx

Derbi: SKISO Sinovi Bosne – OKI Fantomi i prezentacija za najmlađe uz prigodne poklone

2 min. za čitanje
SKISO Sinovi Bosne

Neposredno prije utakmice bice održano predavanje na temu “Upozoravanja na mine za djecu polaznike sportskih klubova, sekcija i škola sporta”.

Moto ovog projekta je Igramo srcem. Koncept projekta jeste obilaziti gradove u BiH, uglavnom mjesta u kojima se odigravaju utakmice sjedeće odbojke i održavati prezentacije upozoravanja na mine za djecu koja su članovi sportskih sekcija, škola sporta i sportskih klubova. Prezentacija traje 30 minuta, održava se uglavnom neposredno prije odigravanja utakmice i djeca su nakon toga u mogućnosti vidjeti utakmicu. Promoviramo siguran život, promoviramo sport i družimo se sa našim najmlađima diljem BiH. Ovaj projekt financira US Department of State preko ITF-a, Vlada Federacije BiH, Bosnalijek i Marshall Legacy Institute.

Kao uspomenu na prezentaciju koju će čuti, djeca će dobiti bijele LEGEA majice sa logotipom projekta otisnutim na leđima, koje mogu koristiti u slobodno vrijeme ili zagrijavanje, a u nastavku projekta dijelit ćemo i ruksake LEGEA. Implementator projekta je Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH, organizacija koju ja predstavljam, koja je osigurala instruktore za upozoravanje na mine.

Sa područja Lukavačke Općine predavanju će prisustvovati članovi KBS ORKKA Lukavac i ŽOK Smeč Lukavac.

Nedjelja, 19.11.2011. godine, 14.00 sati.

Znači, dovedite svoje najmlađe i uživajte u odličnoj utakmici.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments