fbpx

DERBI: “Radnički” Lukavac – “Mladost” Puračić

1 min. za čitanje

U proteklih 19 utakmica 2. lige FBiH grupa Sjever, Radnički je ostavario 14 pobjeda, 2 poraza i 3 nerješena rezultata dok je ekipa Mladosti iz Puračića uspjela zabilježiti 11 pobjeda, 5 poraza i 3 nerješena rezultata.

Ovo će sigurno biti utakmica koja će privući mnogo gledalaca na tribine stadiona Jošik u Lukavcu i barem na tren vratiti Jošiku stari sjaj kakav je imao dok je Radnički igrao u Premijer ligi BiH.

Danas, blagu prednost ipak ima Radnički zbog domaćeg terena ali i trenutne pozicije na tabeli, a Mladost će vjerovatno imati motiv da postigne što bolji rezultat kako bi zadržala trenutno drugo mjesto na tabeli.

Sada je na vama da u komentaru napišete svoje mišljenje i prognozu, pa da vidimo ko je dobar prognozer 🙂

Radnički – Mladost

Jošik, 14.4.2012. u 16.00 sati.

Ulaz: 3KM

Podijeli ovaj članak
39 komentara
Subscribe
Notify of
39 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

1:2 za mladost onako blago navijacki,a realno 1:1 uz gol radnickog iz penala

Najbolje bi bilo da podijele bodove. Dobro Radnickom a dobro i Mladosti, a ujedbo bi pomogli jedni druge.

PA NARAVNO DA CE RADNICKI 3 MLADOST O!!!!!

Radnički 4:1 Mladost P.

1:0 za Radnički (penal)!

Naprijed MLADOSTI ljubavi moja !!!!

E na što je Radnički spao da se mora davati prognoza u utakmicama protiv Puračića i to na domaćem terenu.

bice gusto,bice 0:2

3-2 realnoo neka bude golova da znam radi cega sam dosao na Tekmu

2:0 za RADNIČKI……i više doviđenja šaban liga………

SVI NA STADION !!!

Jao koji su vaser boys-i 😀 ,zalosno je sto Radnicki mora igrati u ovoj ligi,al nece jos dugo :)Za Mladost je ovo utakmica decenije,razumljivo kad je ligi ,,Boze sacuvaj,, Lukavac i lukavcani ne zasluzuju ovu sramotu,al nece jos dugo,znamo i ko je kriv za propast Radnickog.Boze neka mu za lijekova zatreba.Amin! Razumljivo je da se svi se ,,nabriju,, kad igraju protiv Radnickog,ipak je to gradski klub,i aBd ovo je zadnji put da se moram citati ovakav naslov i najavu utakmice,e sad dvije najbolje ekipe sa opstine o tome se moze voditi diskusija 🙂 prognozirati rezultat i to je smijesno 🙂 Jedan grad jedna ljubav,niko kao Radnicki Soda!

Je**** redom sve, sela i gradoveee….

jel to radnicki slucajnoo Barsalona pa zasluzuju bolje

Lukavac 4 :0 Ne znam ime kluba xD

nikad vi necete volit radnicki ko mi svoju mladost, jer svi ste vi dosli sa sela da zivite ko fol u gradu,svi ste vi rodom iz jarusaka babica i drugih sela i ko fol sad ste vi lukavcani i volite radnicki,e tu je drug moj veliki problem sto vi se pravite da ste lukavcani a u stvari niste,a dosta ste nama carsijskoj raji zavidni i zelite biti ono sto niste,veliki pozdrav ČARŠIJE! mladost razvali ih ko ostale,a mozete nas pobijediti samo sa kupljenim sudijama!!!!

MLADOOOOOOOST!!!!!!!!!!!
ETO NAS SLIJEDEĆE GODINE, ODMAH ZA VAMA!!!!!!!! 🙂

Stvarno nije fer, od navijača Radnickog, da daju ovakve izjave. Da krenem od početka, kao prvo u tom klubu igra3-4 momka iz lukavcke skole, fudbala. Kao drugo, niko nije osporio kvalitet Radnickog, i vjeruj te ja sam iz Devetaka, i u Puracicu sam igrao, ne postoji klub, koji ima bolju atmosferu i drugarstvo od Mladosti. Ova liga nije seljacka, Lukavac zasluzuje visu ligu, Mladost to zna i dolazi se danas poigrati, bez zategnutih odnosa. Mladost je dobra ekipa, i znaj te, jedina kojoj Lukavac nije dao gol.

Jesu se drope nabrijale neko piše podjela bodova najbolje ma kako to treba poderati ovaj Puračić i ovjeriti plasman u Prvu ligu, NAPRIJED RADNIČKI…….:)

7-0 za Radnički 🙂

NIKO KAO RADNIČKI SODA!

• Davno nekada ,dok su se Radnicki i Mladost borili za ulazak u Republicku ligu ,odigran je jedan derbi koji je mnogim tadasnjim navijacima ostao u sjecanju kao jedan nezaboravan sportski dogadjaj koji je mjesec dana prije samog odigravanja stvori neponovljivu atmosferu.
To sto se dogodilo je bilo mnogo vise ud fudbala.
Fabrike,skole,prodavnice…radnici ,cinovnici,politicari…penzioneri,domacice…dede,nene…djeca,omladina …su zivjeli u znaku fudbala i,prvenstveno,velikog i zdravog rivaliteta izmedju ova dva kluba sa najduzom tradicijom u ovom dijelu Bosne.
Kafane su postali stabovima u kojima se bistrila taktika,analizirale prednosti i nedostaci pojedinih igraca,posebno golmana Mire i Grbe.Jer ,na njima je bio najveci pritisak odgovornosti.Da li ce njihova psiha izdrzati pritisak derbija?
Danima prije derbija,kolone automobila ,ogrnutih klupskim zastavama ,uz neprekidnu pisku sirena ,tutnjale suLukavcem ,Puracicem ,Devetakom ,Prokosovicima…Jer,bio je derbi.
Svakoga predvecerja ,carsija je bila zborno mjesto gdje su se sretali navijaci da bi u prepunim automobilima ,sa klupskim zastavama u rukama,proturenim kroz prozore,Fica,Keceva,Trambija ,Wartburga…kretale da podgriju emocije i zelje navijaca i simpatizera ovih klubova i da ohrabre igrace da pobjedom okoncaju derbi.
Nista drugacje nije bilo ni u Sodi.
Bilo je mnogo pjesme ,aplauza,zviduka ,ali ne i incidenata
Te nedjelje ,stari stadion podno Sodare je bio prepun.
Kada su ekipe istrcavale na teren, mocni huk stadiona je nadjacao zvuk masina sodare i cementare.
Navijaci nisu zalili glasne zice,koje su dovodile na granicu pucanja,da se taj navijacki huk zadrzi do posljednjeg zvuka pistaljke.
Na terenu je “kuhalo”.Nizale su se akcije koje su zaustavljale dah i navijaca i igraca.Radnicki je imao izvjesnu inicijativu i permanentnim presingom u prvih pola sata zelio da”slomi” Mladost i okonca derbi.Mladost je,sa druge strane ,ubojitim kontrama drzala ravnotezu.
U jednom momentu ,tokom prave opsade gola Mladosti,kada je napad odbijen,jednom dijagonalom je uposlen napadac Mladosti ,Babic,koji sam izlazi pred golmana Vracevica.
Laznjakom ga je povukao na jednu stranu da bi ljevicom zakuco loptu u mrezu .1:0!
Ono sto se poslije desavalo na stadionu,ulicama Puracica i Lukavca sigurno je licilo na atmosferu juznih zemalja u kojima je derbi bio festa.
Te godine je Mladost dobila derbi ,a Radnicki prvenstvo.
Ostalo je istorija.
Danas ,14.aprila 2012.pozelio bih da se istorija ponovi

Sudci ce pobijediti 2:0

Eh eto ostvari se moja zelja, 2:2.

vaser boysi 😀 ubiste komentarima, a na stadionu vas 20. i tih 20 dosli da vide jug

2:2 dva penala za radnicki (jedan neiskoristen) 7 zutih kartona za Mladost i odlicna utakmica

opaaaaaa malo se igralo penala u lukavcu 😀
dzaba dzaba, opet 2-2 😀

hvala vam Lukavcani sve ste danas pokazali kakvi ste…

Danas su igrači Mladosti dokazali da mogu pobijedit i sudije i igrače.
Svaka Čast
Sportski pozdrav

Danas je se u Lukavcu igralo tri kornera za Lukavac svira penal, i tako su imali dva penala a KRALJ KEPKE je to uradio na sebi svojstven nacin!!!!

Kultura navijaca Radnickog je na nivou one kulture navijaca Malesica!!!

hehe a u puracicu ni rijeci nisu smjeli opsovat,a bolih ih nesto vaser,izgleda dobiju ceto batina uz vaser!!!

Na osnovu komentara i”kardiograma ” zbivanja ne terenu da se zakjluciti da se danas na Josiku odigravala drama u dva cina i da je “David” uspio da “Golijata” dovede u “predinfarktno stanje “.

Posto je “radnik” prezivio,preostaje mu da poslije oporavka stisne zube i stigne ziv i zdrav u” hotel prve kategorije” u kojem ce pokusati da skupi snaga da bi nekada stigo i do “de lux-a”.

Sto se tice,”omladine”,izgleda da ce oni iduce godine pisati “dijagnoze”i “recepte”svima onima koji budu imali slicne aspiracije.

Ali,salu na stranu.Poslije svega vidjenog preostalo je samo da se kaze:Cestitam!

Kao Neutralan mogu reći da do sada na Jošik nije došla kvalitetnija ekipa od Mladosti iz Puračića… Pokazali su hrabrost dostojanstvo i ponos. Pokazali su da nisu slučajno tu gdje jesu. A da su igrali za Mramorčane mislim da nisu al to je uvijek polemika i o tome će da se vječno priča.

Treba još napomenuti da je Lukavac bez obzira na ovaj bod prvak ali isto tako mora se priznati da Lukavac ne bi bio Lukavac bez nekog od igrača koji su ponikli u Puračiću ove godine okosnicu im drže Mirhad Mehanović i Dino ne znam mu prezime koji su počeli u Puračiću.

Da se vratim na stvar zvana Vašer, spominju u psovkama, pa dok je taj Vašer postojao Lukavca nije bilo ni na vidiku, a Puračić je i najstarije naseljeno mjesto u opštini…

nemoze sudija svirat penala koliko nas kepke moze odbranit, *** gradske
mozete samo da **

3 kornera – PENAL 😀 😀 😀 hahahahahha
Kako se samo Lukavac juce sramotio,a tek glavni sudija…
2 nepostojeca penala, 20 prekrsaja oko 16m itd itd
Sto bi Puračić igrao za Mramor, kad sad hladno dobiju Mramora i idu na prve mjesto 😀 ha ya ;)pozzzz

Nema te vi pojma, pogledaj malo bolje čista oba penala, samo je golman trebao i crveni karton da dobije ako ćemo gledati pravila, znaš kad će Puračić biti prvak nikad, nema te ni pare, ni stadion, ni ambicije, a +9 Radnički ima u odnosu na vas, uzeli bod kao da ste prvaci ponašate se, a slobodno prodajte Mramoru, pa ljudi moja nije liga ni počela zna se ko će ući to je već sve odlučeno davno, isto kao i za Gradinu, Slaven, pa Bratstvo, sad je vrijeme za Radnički, zadnje 3 sezone tri grada ulaze sad će 4-ti Lukavac koji i zaslužuje veći rang dosta je više sramote i igranja po Priluku, Tinji, Malešićima, nekim Merajama……:)

citiram: ,,hehe a u puracicu ni rijeci nisu smjeli opsovat,a bolih ih nesto vaser,izgleda dobiju ceto batina uz vaser!!!,, jesil ti bio na toj utakmici,ako nisi neka ti neko ispriča koliko je Siouxa došlo i šta su pjevali i navijali,brojno nadjačani ali ne i glasovno Siox-i su opet pokazali ko su i šta su,njih 50-tak do 100 je orilo puračićem,vi samo možete gledati i diviti se najboljim navijačima na prostoru TK-a a Bogami i šire,ni premijer liga osim ovih većih klubova nema ovakve navijače,za vašer mogu reći samo skup šunda i kića,primitivizma i seljaštva kao glavne grane debilizma,jadna li si opštino naša!

Milenko Blagojeviću – puračka patrioto ,fala ti za opis derbija iz 70 i neke na starom stadionu kod Sode . Nisam tada bio na derbiju , ali sam kao dječak slušao prepričavanja.Tačno se tako prepričavalo -Babić , Ale ,Grba , Hani ..
Milenko vodim te na pivu i meze kad dođeš u svoj Puračić .

Nakastio sam da nesto malo vise pisem za SODA-LIVE.
Bice tu mogo tema.Naravno,da ce biti mnogo fudbala .
Mnogi se sigurno jos sjecaju da je Ale debitovo bas protiv Radnickog kojega je tada predvodio Berti,strah i trepet za golmane.
U prvom poluvremenu Bijelko daje gol.1:0 !

U drugom poluvremenu Fatke uvodi Alca, koji sa ivice sesnaesterca,malo iskosa,desnicom lansira jedan projektil u lijevi golmanov ugao.2:0 !
To je bio i konacni rezultat utakmice .Mora se priznati da smo na to cekali dugo godina.
A bila je i premija : porcija cevapa i pivo !

kao prvo vaser boys puracic vam nije grad i to sto se vaser kod vas odrzava je zato sto je tu najjefinija zemlja za najam a ne zato sto ljudi vole puracic i ne pocjenjujte radnicki, ima njih dosta koji su dosli iz okolnih sela u Lukavac al ima nas koji smo odrasli u Lukavcu svi moraju nekad doc.
NIKO KAO RADNICKI SODA 🙂
3:0 😉