fbpx

Dalibor Peršić: “Veliki je motiv igrati na još jednom Europskom prvenstvu”

3 min. za čitanje

Sa rumunskim klubom Peršić je osvojio nacionalni kup, dok su Ligi ispali u četvrtfinalu prvenstva od dugogdišnjeg rumunskog prvaka Asesofta, piše portal BH Basket.

Timisoara je u četvrfinalnoj seriji zaustavljena od Asesofta, kako bi ocijenio svoju sezonu u Rumuniji ?

Peršić: Da,po meni smo prerano ispali, ali je takav sistem takmičenja da se već u ovom periodu(aprilu) igra 1/4 finale prvenstva. Na našu žalost, igrali smo protiv apsolutnog protivnika, koji već deceniju i više vlada Rumunskom košarkom. Uspjeli smo napraviti brejk u gostima u prvoj utakmici, ali smo na našu žalost izgubili dvije domaće, te na kraju ispali sa 3:1, ja bih rekao po malo čudnim okolnostima! Ali moramo biti svi generalno zadovoljni, jer smo osvojili kup Rumunije i tako klubu obezbjedili sljedeće godine takmičenje u Eurochallengu,što je i bio cilj ove sezone.

S obzirom da si pružao kvalitetne partije u rumunskoj ligi i osvojio nacionalni Kup, očekuješ li poziv za reprezentaciju ?

Peršić:  Proteklih nekoliko godina sam član reprezentacije, očekujem poziv. Volio bih biti dio tih sjajnih ljudi i igrača koji su u ,i oko reprezentacije. Godinama tamo vlada sjajna atmosfera. Veliki je motiv igrati na još jednom Europskom prvenstvu.

Tvoji bivši klubovi SLoboda i Široki pružaju odlične partije u Ligi 6, pratiš li nastupe dva svoja bivša kluba ?

Peršić: Pratim ligu redovno.Pratim rezultate, gledam redovno sve utakmice koje budu na streamu i čujem se sa bivsim suigračima. Sinoć sam gledao uživo i utakmicu iz Skenderije. Gledao sam i Slobodinu utakmicu na Pecari gdje su zbog svojih grešaka izgubili dobijenu utakmicuu zadnja 2. minuta. Sloboda odlično igra, vođena publikom u Mejdanu, teško će izgubiti neku utakmicu kao domaćin. Tu se vidi i odličan trenerov rad i znanje, koji je sposoban od svakog igrača da izvuče maksimum. Široki ima odličan sistem rada sa mladim igračima, bez obzira na sastav u kojem nastupa ove godine. Ja ipak Igokeu vidim kao prvaka, iskustvo igranja puno jače lige, puno iskusnih igrača mogli bi biti prevaga za osvajanje titule.

Ciljevi za naredni period ?

Peršić: Sad slijedi odmor, dolazim kući i jedva čekam da pogledam neku utakmicu u Mejdanu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments