fbpx

Ćejfi, ćejfi: Prvo mjesto za UFC Lukavac u Mađarskoj

2 min. za čitanje

Učešće na ovom turniru uzelo je 6 ekipa iz Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. UFC Lukavac, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, nastupio je sa sastavom od 10 članova: Sulejmanović Alen, Dautović Semir, Nuhanović Emir, Kurtić Denis, Haris Begić, Amir Ćudić, Emir Emić, Mirza Imamović, Amir Arapčić i Nikola Jurić.

frizbi

Prvi dan turnira UFC Lukavac pobijedio je u 3 utakmice rezultatima sa velikim razlikama te time osigurao finale. Iako su finali za tim iz Lukavca bili neupitni, u naredne 2 utakmice su također savladali protivnike te time potvrdili dominaciju u ovogodišnjoj Grand Slam Seriji.

frizbi1

Finalnu utakmicu UFC Lukavac je igrao sa brojnijom i iskusnijom ekipom iz Zagreba. Iako brojno nadjačani, te hendikepirani povredama iz predhodnih utakmica, UFC Lukavac uspio je izboriti prvo mjesto rezultatom 10:9.

frizbi2

Ovakav početak sezone potvrdio je dobro raspoloženje u ekipi, te UFC Lukavac ponovo stavio za favorita osvajanja ovogodišnje Grand Slam Serije.

Naredni turnir bit će održan krajem maja u Lukavcu, čiji domaćin je UFC Lukavac. Očekuje se najmanje 6 ekipa, te igrački i organizaciono kvalitetniji turnir nego predhodnih godina.

frizbi3

Također, ovog vikenda UFC Lukavac slavi 3. godine postojanja, te ovim putem žele da se zahvale svim ljubiteljima sporta, prijateljima kluba i Općini Lukavac na moralnoj i financijskoj podršci koju su pružili kako bi UFC Lukavac naš grad i BiH predstavili u najboljem svjetlu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments