fbpx

Bruka i sramota: Radničkom tri crvena kartona + jedan gratis, koji je poništen

3 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
FK” Radnički” Lukavac | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
NK “Vitez” Vitez” | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Radnički je pred gotovo punim tribinama stadiona Jošik poveo golom Jaranovića u 15. minuti utakmice. Vitez nije dugo čekao i izjednačenje je stiglo nakon 7 minuta, što je i konačan rezultat prvog poluvremena.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
SIOUXI na zadatku | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

U drugom poluvremenu Radnički ulazi mnogo konkretnije u utakmicu što rezultira jedanaestercem u 55. minuti utakmice, nakon igranja rukom fudbalera Viteza, u prodoru je bio Jaranović.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Nakon toga kreću blago rečeno sumnjive odluke Jakupovića u suradnji sa Tarikom Kečom i Dženanom Milićem.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Četiri minute nakon vodstva Radničkog, sudija Jakupović dodjeljuje crveni karton Almiru Redžiću. Naime, Redžić je odgurnuo suparničkog igrača nakon što mu ovaj “unio u lice”. Radnički i sa igračem manje stvara prilike što nije obradovalo režisere utakmice. U 78. minuti, Jaranović nakon jednog starta dobija crveni karton i Vitezu je dodjeljen jedanaesterac iako po mišljenju mnogih start nije bio u šesnaestercu domaćina. Pogađa Smirko za 2:2.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

U svom zanosu dodjeljivanja kartona, i žutih i crvenih, sudija je uspio Bekriću dodjeliti žuti pa zatim i crveni karton iako isti igrač prethodno nije bio pod opomenom. Delegat je reagovao i odluka je poništena.

U sudijskoj nadoknadi koja je službeno trebala trajati 3 minute, Halilagić u 96. minuti dobija drugi žuti – crveni karton.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Dužni smo demanotvati medije koji nisu bili risutni na današnjem meču, da u 88. minuti nije došlo do velikih nereda. Izrevoltirana publika je u teren ušla nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Situacija se smirila nakon 60 minuta, a kako neslužbeno saznajemo niko nije teže a ni lakše ozlijeđen.

Ne treba ulaziti u posao sudaca, ali 3 crvena i 6 žutih kartona fudbalerima domaćeg tima nije sigurno dugo zapamćeno. Biće zanimljivo čekati ocjene današnjeg suđenja od strane delegata Suvada Alibašića.

Radnički u narednom kolu gostuje u Bihaću dok Vitez dočekuje Slobodu iz Tuzle.

VIŠE FOTOGRAFIJA

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
25 komentara
Subscribe
Notify of
25 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Danas sam bio na utakmici i gledao stv. sramota i bruka od sudija , samo šteta što njih nismo uhvatili pod svoje noge , to je šteta !

Gdje su slike ciganluka kada su navijači krenuli prema sudijama… Treba dati vitezu 3 boda… Šta ste se digli, radnički u premijer ligu MORŠ MISLIT! 😀

djubre je dobilo ocjenu 8.2

Šteta ko će nam igrati u Bihaću naredno kolo kad je skoro cijeli tim ili kartoniran ili povrijeđen, imali smo danas lijepu priliku, ali nismo je eto iskoristili kako smo htjeli, nema veze 15 utakmica zaredom bez poraza zaslužuje sve pohvale……:)

Pjesma za lukavcane

MA IMA PRAVDE MA IMA BOGAAAAAAAAAAAAAAAA

Šteta za Radnički,imao je pobjedu u svojim rukama i sami su krivi za gubitak bodova i sami su krivi za dobijanje crvenih kartona.Samo naivan igrač u prekidu udara protivnika šakom u lice i to kod povoljnog rezultata i pola sata do kraja utakmice.Sudija je imao oštar kriterij i to su igrači morali uvidjeti na vrijeme i igrati pametno al jest vraga….
Navijači su bili super ali na kraju su pokvarili sve sa svojim ulaskom u teren.Tako se stvari ne rješavaju.Radničkog očekuju strašne kazne.Ipak ,ako će mo realno ekipa Viteza je za nijansu tehnički kvalitetnija od trenutnog sastava Radničkog.Ako će mo navijački Radnički je najbolji i sretno do kraja.

Najbolje na cijeloj utakmici su bili nasi najbolji navijaci na svijetu: BRAVO SIUXI….nema boljih navijaca na svijetu od vas.

Sto se tice igre, Radnicki da nije bio bolji nebi vodio u oba puta. Sto se tice navijanja, vrhunsko obzirom koliki je grad,koja je liga i ostalo.
A za sudjenje tokom cijele utakmice,sramotno. Ako se ista treba kaznjavati to se treba kazniti. Nismo izgubili pa da se pravdamo na sudjenje, da smo i pobijedili moguce da bi navijaci usli na kraju u teren.
Ako pravda ne moze biti istjerana na pravi nacin,moze onda na nas nacin!! Idemo dalje SL 1989

Ma za ovo je sve kriv Redza ja bih ga otjerao odmah iz radnickog

nisam bio na utakmici,ali ako je bilo da su siuxi napali gostujuce igrace,stadion staviti pod suspenziu,hvalite se dobri navijaci kada ide kada je lose rusite sve odreda e pa neide to tako.Igraci lk su izgorili od zelje pa treba tu taziti razloge crveni kartona.

ma,koga boli za rezultat,vazno je da smo se naderali adrenalina!

SUPERHICK; A sta je za tebe svijet?

Ja ne znam kome se vi zalite ovdje na stranici da budete ih izderali ak nisu dobro sudili i onako nema ni policije ni drzave. Dok im ne pokazete zube sve ce tako biti cetri cojka vas prave budalom.Mozda ih lovic navratio i on je iz tih krajeva pa sad daje ostavku.

Gledao sam na snimku sinoć ,veći dio utakmice Radnički – Vitez , i mogu reći da ovaj glavni sudija , nije slučajno dijelio pravdu na ovom derbiju , jer je u pitanju težak meč .Riječ je o jako sposobnom sudiji , koji je u svim situacijama primjenio sudačka pravila i ispravno dosudio i jedanesterce ( i za Radnički i za Vitez )i kartone ( crvene i žute ).
Ovdje se treba zapitati , kakva je odgovornost samih igrača Radničkog , koji su fizički , kod povoljnog rezultata ( 2 :1 ), šakama tj.silom atakovali na gostujuće igrače u sasvim bezazlenom prekidu ( faul za goste ).
Kakvu će pouku iz ovog izvući Vojvodić .
Svi mi volimo uspjehe domaćih klubova , ali ovo što se desilo je tolika nezrelost i igrača Radničkog i onog koji ih je trebao pripremati za ovakve situacije .
Jedina greška gl.sudije je što je previdio da igrač Radničkog nema dva žuta kartona , pa mu je nakon prvog , dao crveni .Ali u situaciji koja je bila na terenu i tribinama ( ulazak navijača u teren ), nije mu ni zamjeriti.
Ocjena za sudiju je takva , da isti može sada suditi utakmice Lige prvaka . Kamo sreće da su svi ovakvi i kada Radnički gostuje .A nama ostaje žal , za ne iskorištenom prilikom ulaska u viši rang , sve zbog nekog naivnog kabadahije , koji šakama fata tuđe vratove i brade .
Trbao je samo snimatelj utakmice , smanjiti ton da djeca ne mogu čuti silne psovke i bljuvtine , koje se samo mogu čuti na ovim i sl. prigodama .

Respect za Balasevica!!!!

Nije mi jasno,kako je doslo do toga,da nam skupina huligana obruka grad.Ja cu se potruditi da to ispravim,nema vise grant sredstava klubu,nema vise para od opstine!

Tako je nacelnice,mi u devetaku igramo najbolji fudbal.Nama trebaju pare,obeco si.

ja se slazem da je sudija bio pomalo izgubljen ali nije razlog da se napadaju igraci Viteza zbog cega ono sto su navijaci uradili nasim igracima je za svaku osudu pravi primitizam hvala momku koji je sve snimio nadam se da ce klub Radnicki biti kaznjen pozdrav iz Viteza

ali ako cemo posteno Vitez je bolji od Radnickog sam je Radnicki kriv sto je izgubio gledo sam snimak prvi su poceli zestoko da idu na igrace Viteza tako da je sudija ispravno postupio da zastiti igrace Viteza samo onaj divljacki napad na igeace Viteza i bacanje kamenja na autobus sa igracima i opsada svlacionice je povod za druge navijace da to njima urade time se samo pravi steta svome klubu jer i Radnicki igra u gostima nepodrzavam nikakvo nasilje malo je policija zakazala ovo je sramota za Lukavac

@ Gospodina Mujkica: Nije klub kriv sto navijaci nisu u stanju temeprament da zadrze u korist kluba za koji su dosli na trebine. Sudija je bio za partiju remija a ne za prvoligasku tekmu ali ipak odluka nistenja finansijske podrske je malo pretjerana, obzirom da momci koji su igrali nisu trazili da navijaci urade sto jesu!!!

Samo dvije stvari su beskonacne,svemir i glupost navijaca radnickog.Za ovo prvo nisam siguran…Rece jedan covjek i nastavi da gleda utakmicu.

Nedaj Načelniče bona da vidimo od čega će da žive ovo je smišljeno urađeno..

Načelniče nisu igrači krivi oni su se borili svim srce do rezultata 2-1 tada dolazi do šamaranja našeg igrača igrača Viteza i kola kreću nizbrdo to se odrazilo na kraju utakmice da je grupa Huligana a ne pošteni siouxsa ušlo u teren što je ne dopustvo jest da su bili iritirani pojedinim sudijskim odlukama to nije opravdanje tražite od UPRAVE KLUBA da vam obrazlože pravu istinu a ne da kažnjavate igrače POZDRAV…

Treba uzorat stadion,nek narod ima sta papat,nije za nas nogomet.Sve bruji kakvi smo divljaci.Ja kazem,mi smo indijanci,SIOUXI hehe.

Isitina se zna imaju dokazi kad odu ovi igrači okosnice ekipe doduše imamo dobre zamjene ĐŽAMBO na golu a KENAN centarfor aferim i srećno NAKARADNA UPRAVO izlevatiste 2000 ljudi za 10 god nećete imati više publike nek vam je na dušu vašu čast izuzecima u najgore doba RADNIČKI do groba a prodane duše neka puše…