fbpx

Brezičanin: Želimo prezimiti u sigurnoj zoni

2 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Nakon prošlosedmične velike i neočekivane pobjede na gostovanju u Gračanici, nad Bratstvom 1:3, ovog vikenda fudbalerima Radničkog u okviru 15.kola Prve lige FBiH, u goste dolazi ekipa Sloge, iz Simin Hana.

Naš tim u ovom trenutku zauzima 11.poziciju, sa 17 bodova (5 pobjeda i 2 remija), i sigurno je da će sutrašnjom eventualnom pobjedom imati priliku u čvrstiti se na sredini prvenstvene tabele, što je na početku sezone malo ko i očekivao. “Dolazi nam vrlo neugodan protivnik, i jedan dobro organizovan klub. Ovo je zaista bitna utakmica za nas, imat ćemo teške uslove za igru, ali iskreno, vjerujemo u pobjedu i želja svih nas je da na pauzu odemo plasirani u sredini tabele.” – riječi su Sakiba Brezičanina, pouzdanog čuvara mreže lukavačkog Radničkog.

Ni gosti u ovaj duel ne ulaze “sa bijelom zastavom”. Svakako će ekipa Sloge pokušati povećati bodovni saldo, kako bi mirnije ušli u drugi dio prvenstva. Sloga je trenutno jednu poziciju ispod Radničkog (12), sa jednim osvojenim bodom manje (16). “Svi se jako dobro poznajemo, što se tiče terena i igre, tu neće biti većih iznenađenja. Ovaj susret može biti prekretnica naše sezone, i nadam se da ću našu mrežu sačuvati netaknutom, te tako doprinijeti novoj pobjedi.”- dodao je za kraj naš sagovornik.

Susret se igra na stadionu Jošik u Lukavcu, sa početkom od 13:30. Glavni sudac ovog susreta je Frano Jelić (Široki Brijeg), a njegovi pomoćnici su Ivica Mikulić (Široki Brijeg) i Tomislav Kraljević (Ljubuški).

Sretno Radnički!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments