fbpx

Uspješan vikend za takmičare KBS Master

2 min. za čitanje

Dana 18.05.2024. godine, u organizaciji Karate Kluba Novi Grad, u Sarajevu je održan 23. međunarodni karate turnir “Novi Grad 2024”. Na turniru je učestvovalo 359 takmičara iz 43 karate kluba. Karate klub “Master” iz Lukavca predstavljala su dva takmičara koja su osvojila jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Vedad Mosorović je u kategoriji kadeti +70 kg u borbama osvojio treće mjesto, dok je Faris Mosorović u kategoriji dječaci borbe -47 kg osvojio drugo mjesto.

Nakon uspješnog nastupa na turniru u Sarajevu, gdje su naša dva takmičara (Vedad i Faris Mosorović) osvojila dvije medalje, dana, 19.05.2024. godine, tri takmičara iz Karate kluba “Master” Lukavac nastupili su na trećem međunarodnom karate turniru “Slavia Open” u Istočnom Sarajevu. Na ovom turniru učestvovalo je 486 takmičara iz 60 klubova iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Na turniru je Muamer Đozić nastupio u tri discipline i osvojio tri medalje: zlato u borbama seniori +84 kg, srebro u katama seniori i srebro u katama veterani. Vedad Mosorović je osvojio zlato u kategoriji borbe kadeti +70 kg, dok je Faris Mosorović osvojio bronzu u kategoriji borbe 12 godina -47 kg.

Ovo je bila posljednja provjera za Vedada Mosorovića koji će naredni vikend, zajedno sa Belmom Kuduzović i Enom Atić, nastupiti na prvenstvu FBiH za kadete, juniore i U21 koje će se održati u Cazinu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments