fbpx

Uspješan vikend za KBS ORKKA-u

2 min. za čitanje

Završeno je Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se ovog vikenda održalo u Derventi, a na kojem je nastupilo 509 takmičara iz 97 karate klubova.

Klub borilačkih sportova ORKKA Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa tri takmičara, koji su u izrazito jakoj konkurenciji osvojili dva treća mjesta i dvije bronzane medalje, te jedan plasman na 5. mjesto.

Prvog takmičarskog dana, u subotu, nastupali su juniori. Naš junior Emir Halilović osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji juniori -61 kg.

Drugog takmičarskog dana, u nedjelju, nastupali su kadeti i mlađi seniori. Naše takmičarke Emina Fatušić i Sarah Ikanović takmičile su se u najbrojnijoj kategoriji prvenstva, borbama kadetkinja -54 kg, koja je brojala 34 takmičarke.

U konačnici, Emina Fatušić sa četiri pobjede i jednim porazom osvojila je bronzanu medalju, dok je Sarah Ikanović, sa tri pobjede i dva poraza, ostvarila plasman na visoko 5. mjesto!

Nijanse su dijelile sve troje takmičara od sjajnijih odličja. Ovim rezultatima svi naši takmičari ostvarili su inicijalne bodove za reprezentativni grb.

Naredni izazov je Svjetska omladinska liga, koja će se krajem juna održati u Poreču, a na kojoj će nastupiti preko 3000 takmičara iz više od 70 zemalja iz cijeloga svijeta!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments