fbpx

Uspješan vikend za KBS “Master”

2 min. za čitanje

U Tuzli, u dvorani “Mejdan” dana 30.03.2024. godine, održan je 9. po redu Međunarodni karate turnir “Valentinovo 2024”, pod organizacijom KK “DO”. Na ovom prestižnom događaju okupilo se 463 takmičara iz 63 kluba širom regije, uključujući BiH, Makedoniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Austriju i Belgiju.

Klub “Master” iz Lukavca se istakao svojim izuzetnim učešćem, predstavljajući se sa 8 takmičara koji su pokazali svoje vrhunske sposobnosti na tatamiju. Njihov impresivan nastup rezultirao je sa 7 osvojenih medalja, od čega su čak 4 bile zlatne, dok su 3 bile bronzane.

U zvaničnim kategorijama, zlatne medalje su zasluženo pripale Belmi Kuduzović u borbi u U21 kategoriji do 50 kg i Mahiru Kasumoviću u kategoriji kate za dječake od 9 godina.

Bronzane medalje su osvojili Vedad Mosorović u kategoriji borbi za kadete do 70 kg, Faris Mosorović u kategoriji borbi za dječake od 12 godina do 47 kg, i Iman Gutić u kategoriji borbi za dječake od 11 godina težine preko 44 kg.

U nezvaničnim kategorijama, naši takmičari su također pokazali izuzetne performanse. Dvije zlatne medalje su osvojili Sanel Velagić u kategoriji kate za dječake od 10 godina i Alen Velagić u kategoriji kate za dječake od 9 godina.

Nastup ovih talentiranih sportista bio je podržan od strane njihovih trenerica Danijele Sekulić Hodžić i Belme Kuduzović, kao i trenera Dragiše Sekulića, čime su demonstrirali ne samo svoje sportsko umeće, već i posvećenost i profesionalizam njihovog trenerskog tima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments