fbpx

Tuzla: Četiri medalje za takmičare KK Sensei Turija

1 min. za čitanje

 U subotu, 13.02.2021.godine u SKPC Mejdan u Tuzli održan je 6-ti po redu “BiH Valentinovo” međunarodni karate turnir na kojem se okupilo oko 1000 učesnika iz 10 država evrope, iz 89 klubova.

Na ovom veoma jakom turniru nastupali su i takmičari Karate kluba “Sensei” Turija-Lukavac koji su osvojili četiri (4) medalje, jednu (1) zlatnu, jednu (1) srebrenu i dvije (2) bronzane medalje.

Zlatnu medalju osvojio je Amar Hodžić u kategoriji borbe, kadeti do 70kg. Srebrenu medalju osvojio je Armin Halilović u kategoriji 8-9.god. dječaci borbe do 30kg i dok su bronzane medalje osvojili; Haris Halilović u kategoriji borbe juniori do 68kg i Adin Hodžić u kategoriji borbe dječaci 8-9.god. 

Osim osvajača medalja nastupali su još Benjamin Talović u borbama U21 do 67kg, Merima Mehmedović u borbama juniorke do 59kg, Amina Huskić i Medina Baraković u borbama kadetkinje preko 54kg te Nejira Talović borbe kadetkinje do 47kg.

Uz malo više sportske sreće i korektnijeg suđenja moglo je biti još medalja ali svakako možemo biti zadovoljni jer je većina učesnika nastupala u novim (starijim) uzrasnim kategorijama.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ucite djeco flautu. Manite se samaranja.