fbpx

Tri titule za KBS ORKKA sa prvenstva Federacije BiH

2 min. za čitanje

Prvenstvo Federacije BiH za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se ovog vikenda održalo u Cazinu, privuklo je 326 učesnika iz 63 karate kluba članica Karate saveza FBiH. KBS ORKKA, predvođen trenerom Željkom Zombrom, nastupio je sa tri takmičara i ostvario izvanredne rezultate, osvojivši dvije titule prvaka Federacije i jednu titulu viceprvaka.

Zlatne medalje:

  • Emir Halilović: Prva titula prvaka stigla je zahvaljujući Emiru Haliloviću, koji je dominirao u kategoriji juniori -61 kg.
  • Emina Fatušić: U najbrojnijoj kategoriji prvenstva, kadetkinje -54 kg, koja je brojala 26 takmičarki, Emina Fatušić je zasluženo osvojila titulu prvakinje Federacije, nakon što je izborila četiri pobjede do finala.

Srebrna medalja:

  • Sarah Ikanović: U istoj kategoriji kao i Fatušić, Sarah Ikanović je također ostvarila četiri pobjede, završivši kao viceprvakinja Federacije.

Poseban uspjeh našeg kluba ogleda se i u činjenici da smo sa osvojene dvije zlatne i jednom srebrenom medaljom, i sa samo tri takmičara, rangirani na visokom 6. mjestu u generalnom plasmanu među 63 kluba, od kojih je 41 uspio osvojiti neku od medalja.

Za dvije sedmice, naši takmičari će se boriti na Državnom prvenstvu u Derventi, a krajem juna ih očekuje najteži sportski ispit – Svjetska omladinska liga u Poreču, gdje će se natjecati preko 3000 takmičara iz cijeloga svijeta.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments