fbpx

Titule viceprvaka i prvaka BiH za KBS ORKKA iz Lukavca

1 min. za čitanje

U subotu dana 29.04.2023. u zenickoj Areni, održava se Državno prvenstvo za djecu do 14 godina na kojem učestvuje 885 takmičara iz 112 klubova članica karate saveza Bosne i Hercegovine.

Klub borilačkih sportova ORKKA Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa dvije mlade takmičarke, Eminom Fatušić i Sarah Ikanović, obje u kategoriji U14 -49 KG, i ostvario puni učinak, izborivši klubsko finale na Državnom prvenstvu, i to po prvi puta u historiji kluba imali smo klubsko finale.

Do finala, obje takmičarke su ostvarile po tri ubjedljive pobjede, dok su klubsko finale odradile rasterećeno, u kojem je pri neriješenom rezultatu, odlukom sudija 3:2, slavila Sarah Ikanović, ponijevši laskavu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, dok se Emina Fatušić okitila titulom viceprvaka Bosne i Hercegovine.

Napominjemo, obje djevojčice su reprezentativke Bosne i Hercegovine, osvajačice zlata i bronze na posljednjem Federalnom prvenstvu, srebra i bronze na prošlogodišnjem Balkanskom prvenstvu u Beogradu, i bronze sa svjetske omladinske lige iz Venecije 2022. Velike nade lukavačkog karatea, koje su nastavile koračati stopama svojih starijih idola!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments