fbpx

Takmičari KBS MASTER nastupili u Bugojnu

1 min. za čitanje

Proteklog vikenda tačnije 16.septembra 2023.godine u Sportskom centru u Bugojnu, u organizaciji KSBiH održano je prvenstvo BiH u karateu za kategorije kadeti i mlađi seniori (U21).

Na ovom prestižnom prvenstvu nastupilo je 483 takmičara iz 90 karate klubova FBiH i RS.

Iz KBS “MASTER” Lukavac nastupila su dva takmičara : Vedad Mosorović i Belma Kuduzović. Vedad Mosorović je na zvaničnim prvenstvima prvi put nastupio u kategoriji kadeta i radio je borbe u težinskoj kategoriji -70 kg. Nažalost, najviše zbog neiskustva, izgubio je u prvom kolu tijesnim rezultatom 1:0.

Belma Kuduzović je na ovom Državnom prvenstvu radila borbe u kategoriji mlađe seniorke – 50 kg i osvojila bronzanu medalju. Napominjemo da je u ovoj godini Belma Kuduzović na Državnom prvenstvu za starije seniore/ke koje se održalo u proljeće u Modriči takođe zauzela treće mjesto u borbama -55 kg, kao i treće mjesto na prvenstvu Federacije održanom u Gradačcu za U21 -50 kg.

Za naše takmičare Vedada i Belmu održat će se i izborni turnir za Reprezentaciju BiH u Banja Luci 15.10 koji će nastupiti na predstojećem Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u novembru mjesecu u Sloveniji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments