fbpx

Srebro i bronza na balkanskom prvenstvu za KBS ORKKA

3 min. za čitanje

Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se odvijalo od 16. do 19.11.2023. godine u Ljubljani, Slovenija, završeno je s izuzetnim uspjehom. Natjecanje je okupilo preko 1000 sportista iz 13 država članica Balkanske karate federacije.

Tri predstavnika KBS ORKKA bila su dijelom reprezentacije Bosne i Hercegovine:

  • Sarah Ikanović, kadetkinja u kategoriji -54 KG
  • Emina Fatušić, kadetkinja u kategoriji -54 KG
  • Emir Halilović, junior u kategoriji -55 KG

Naš klub donosi kući dvije značajne medalje, srebrenu i bronzanu!

Prvog dana Balkanskog prvenstva, Emina Fatušić je osvojila titulu viceprvakinje Balkana i srebrenu medalju u kategoriji borbe kadetkinja -54 KG, koja je okupila 50 takmičarki. Emina je ostvarila impresivnih 5 uzastopnih pobjeda protiv reprezentativki Hrvatske (2:1), Srbije (2:1), Turske (3:1), druge reprezentativke Turske (2:1) i Crne Gore (2:1), čime je osigurala srebrenu medalju i titulu viceprvakinje Balkana za BiH, Tuzlanski kanton, Grad Lukavac i KBS ORKKA. Nažalost, u finalnoj borbi, Crnogorka je bila bolja, ali Emina se ipak okitila titulom viceprvakinje Balkana.

Nakon Emini, drugog dana Balkanskog prvenstva, član KBS ORKKA Emir Halilović osvojio je treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji juniora -55 KG. Emir je do bronze došao sa 4 pobjede i jednim porazom. Ostvario je pobjede nad reprezentativcima Grčke (3:0) i Bugarske (2:0), no zaustavljen je u četvrtfinalu od reprezentativca Sjeverne Makedonije (1:6). Ipak, u repasažu je Emir bio ubjedljiv protiv predstavnika Srbije (7:4) i na kraju još ubjedljiviji protiv reprezentativca Turske (8:1), osvojivši tako brončanu medalju za BiH i naš grad.

I Sarah Ikanović je ostvarila značajan nastup u kategoriji kadetkinja -54 KG, s dvije ubjedljive pobjede nad reprezentativkama Srbije (10:1) i Kosova (8:0), prije nego što je zaustavljena od strane predstavnice Hrvatske. Ona je dostojanstveno predstavila BiH, Tuzlanski kanton, Grad Lukavac i KBS ORKKA.

Ovim osvajanjem srebrne i bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu, KBS ORKKA nastavlja impresivan niz od 11 uzastopnih godina osvajanja zvaničnih međunarodnih medalja na međunarodnim takmičenjima, predstavljajući autohtone proizvode našeg kluba, djece s lukavačkih ulica i sela, trenirane od isto takvih trenera, na što smo izuzetno ponosni!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments