fbpx

Madrid: Mensur Đozić u Top 8 na Svjetskom prvenstvu u karateu

2 min. za čitanje

U toku je Svjetsko prvenstvo za seniore u karateu, koje se održava u Madridu u Španiji, na kojem učestvuje 1120 takmičara iz 140 država iz cijeloga svijeta.

Bosnu i Hercegovinu predstavlja 18 takmičara, od kojih su dva člana kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, Mensur Đozić, borbe pojedinačno seniori -75 KG, i Hamza Čajić, borbe ekipno seniori. Mensur Đozić okončao je svoj nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu plasmanom u četvrtfinale u eliminacijskom dijelu takmičenja među Top 8 u svijetu u kategoriji -75 KG, koja je brojala 96 takmičara.

Nakon slobodnog prvog kola, Đozić je hrabro naredao pobjede nad reprezentativcem Latvije, inače iskusnim takmičarom koji iza sebe ima svjetske i evropske medalje, rezultatom 4:3.

U trećem kolu bio je bolji od Pakistanca sudijskom odlukom 3:2, u četvrtom kolu i borbi za četvrtfinale savladao je reprezentativca Tunisa 6:1, dok je u petom kolu i borbi za polufinale zaustavljen od Rusa 5:3, iako je veći dio meča imao prednost od 3:0.

Ostaje žal za borbom za medalju, ali moramo iskazati zadovoljstvo postignutim i osvojenim značajnim bodovima na svjetskoj rang listi za ovog momka, koji je još jednom dokazao da je ravnopravan konkurent i da je rame uz rame sa najboljim svjetskim takmičarima. Podsjećamo, Mensur Đozić je vlasnik čak 5 svjetskih medalja sa svjetskih kupova, u juniorskoj, U21 i seniorskoj konkurenciji. Najbolji sportista općine Lukavac za 2015, 2016 i 2017 godinu, te višestruki prvak BiH i osvajač balkanskih medalja od koji su zadnje u seniorskoj konkurenciji ove godine u Istanbulu, 3 mjesto pojedinačno -75 KG i 2 mjesto ekipno. Sutra će nastupati naš Hamza Čajić, koji će BiH predstavljati u ekipnom dijelu nastupa.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments