fbpx

Lukavčani dočekali Hamzu Čajića, prvaka Evrope u karateu [FOTO]

2 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

DSC_8520

Danas ispred sportske dvorane u Lukavcu orgnizovan je skroman doček za Hamzu Čajića, prvaka Evrope u Karateu, reprezentativca Bosne i Hercegovine i člana KBS “ORKKA” Lukavac.

Iskoristio bi priliku da pozdravim sve koji su došli na doček našem šampionu. S obzirom da sam njegov trener imao sam uvid u nivo njegove forme i očekivao sam da će Hamza potvrditi rezultat iz prošle godine i odbraniti zlatnu medalju osvojenu u Cirihu. On je prije puta na evropsko prvenstvo učestvovao na jednom od najjačih turnira u Evropi, karate turniru u Samoboru, i izgubio samo jedan poen što je bio pokazatelj da je u odličnoj formi. Isti rezultat ponovio je na prvenstvu Evrope gdje mu je jedan poen uzeo takmičar iz Turske, zemlje u kojoj Istanbul ima više od 2.000 karate klubova i onda dođe jedan dječak iz Lukavca i pobijedi njihovog najboljeg takmičara. Izjavio je za naš portal trener Željko Zombra, trener Hamze Čajića i KBS “ORKKA” Lukavac.

Lukavčani su dočekom željeli odati priznanje nevjerojatnim uspjesima mladog karatiste, koji je prije nekoliko dana odbranio titulu prvaka Evrope. Dočeku su prisustvovali prijatelji iz matičnog kluba, škole i nekoliko predstavnika drugih sportskih klubova iz Lukavca.

Zaista sam sretan i presretan što su me dočekali moji sugrađani, jer što kažu teže je odbraniti nego osvojiti titulu prvaka. Prvu borbu sam radio sa predstavnikom Austrije i savladao ga sa 4:0. Drugu borbu sam radio sa predstavnikom Slovačke gdje sam ga savladao 1:0 i moram priznati da je bio izuzetno jak takmičar. Treću borbu sam radio sa predstavnikom Latvije i njega sam savladao sa 4:0 i onda je došlo finale prije finala, u kojem sam se sastao sa predstavnikom Turske. Tu borbu sam dobio rezultatom 6:1, što je inače moja najteža borba u karijeri i u finalu me čekao predstavnik Rusije kojeg sam savladao 2:0. Izjavio je za naš portal Hamza Čajić, evropski prvak u karateu.

Dočeku nije prisustvovao Dževad Mujkić, načelnik Općine Lukavac.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Care nas, da se ja pitam docekali bi te bolje nego kojekave pjevace sa tog nekog Granda 😉

Svaka cast! Cestitke zlatni decko!

Onaj osjecaj kad te svi vole jer si sad poznat, a prije niko ni da kaze cao heh

“Dočeku nije prisustvovao Dževad Mujkić, načelnik Općine Lukavac.”-kraj citata.
Pamti pa vrati MAJSTORE!