fbpx

Lukavac ima četiri državna prvaka!

2 min. za čitanje

Jučer je u Zenici održano Državno prvenstvo BiH u K1 i LC, a KBS “Radnički” je nastupao sa 10 takmičara koji su osvojili 4 zlatne, 5 srebrenih i 2 bronzane medalje pod vodstvom trenera Gorana Keroševića.

Najmlađa šampionka Mia Kerošević odradila je dvije vrhunske borbe od kojih je jedna završena prekidom u prvoj rundi a druga prekidom u drugoj rundi, te postala državna prvakinja BiH.

Drugo zlato donio je Ibrahim Memić u kategoriji seniori K1 do 81 kg. Ibrahim je odradio dvije vrhunske borbe gdje je pokazao apsolutnu dominaciju nad protivnicima i pokazao da je zaslužio da bude državni prvak BiH.

Maida Beganović osvojila je prvo mjesto u kategoriji K1 seniorke klasa B i drugo mjesto u kategoriji K1 seniorke klasa A do 60 kg. Maida je odradila odlične borbe i osvojila titule prvaka i viceprvaka BiH.

Dženita Mahovkić osvojila je zlatnu medalju u katrgoriji LC seniorke do 70 kg i zadržala titulu prvaka BiH koju nosi zadnih nekoliko godina.

Dajan Ivanović osvojio je 3. mjesto u kategoriji K1 seniori do 63,5 kg. Danis Ribić je osvojio titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine u kategoriji K1 seniori do 75kg, Džana Tufekčić je osvojila titulu viceprvaka BiH u kategoriji seniorke do 65 kg, Belmir Memić je osvojio 2. mjesto u kategoriji juniori preko 84 kg. Muhamed osvojio je 3. mjesto u kategoriji stariji kadeti do 63 kg sa puno težim protivnicima, Usama Ramić odradio je svoj prvi meč u kickboxu i to odmah u K1 kao mlađi junior te odradio odličnu borbu i osvojio 2. mjesto.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments