fbpx

“Kick Boxing Grand Prix BiH 2020”: Odličan nastup za KBS Radnički Lukavac (FOTO)

2 min. za čitanje

Jučer je na Ilidži održan “Kick Boxing Grand Prix BiH 2020”, a na kojem je KBS Radnički Lukavac predstavljalo 9 boraca u 3 discipline (Light contact,Kick Light i Low Kick).

Svoje debitantske nastupe u ringu jučer su upisali Elmir Mujkić,Danis Ribić i Benjamin Softić. Sva tri borca su pružila izuzetno atraktivne i zanimljive borbe te pokazali da njihovo vrijeme tek dolazi.

Nakon njih u ringu je nastupio Dajan Ivanović koji se borio u kategoriji Low Kick Seniori -63,5 kg te pružio izuzetno odličnu borbu i došao do svog novog zlata.

Muhamed Omerović je uspio doći do bronzane medalje u disciplini Kick Light, dok je Anela Omerović osvojila srebrenu medalju u disciplini Light Contact.

Maida Beganović je nakon dvije pobjede u disciplini Kick Light došla do zlatne medalje te je proglašena najboljom juniorkom turnira. Dzenita Mahovkić nastupila je u seniorima u disciplini Kick Light i u finalu savladala domaću takmičarku osvojivši tako zlatnu medalju. Poslednja je nastupila Džana Tufekčić i nažalost izgubila od iskusnije takmičarke.

Tri zlatne,jedna srebrena i četiri bronzane sa jednog od najačih takmičenja u regionu je svakako pokazatelj kvalitetnog rada KBS Radnički. Slijedeće takmičenje za borce ovog kluba je Balkan Open za nešto manje od mjesec dana.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments