fbpx

KBS “Master” na najmasovnijem karate seminaru za trenere, ispitivače u Sarajevu

1 min. za čitanje

U organizaciji Karate Saveza FBiH 21,22 i 23 januara 2022 g u Sarajevu je održan do sada najmasovniji karate seminar za trenere, ispitivače ,reprezentativce i perspektivne takmičare.

Učestvovalo je preko 460 učesnika iz 106 karate klubova FBiH. Reprezentativci i perspektivni takmičara trenirali su dva puta dnevno uz nadzor selektora svih uzrasnih kategorija, dok su treneri i ispitivači uz treninge imali i predavanja najeminentnijih profesora iz oblasti sporta.

Iz KBS “Master” Lukavac na trenerskom i licencom seminaru prisustvovalo je četiri člana od kojih je dva člana prisustvovalo i trenerskom i ispitivači seminaru a sva četiri člana su prisustvovala trenerskom seminaru.

Ispitivačke licence su obnovili ispitivači: Dragiša Sekulić– ispitivač A1-A lista ispitivača i Danijela Sekulić Hodžić koja je sa B liste (na osnovu više kriterija) prolongirana u A1 listu ispitivača. Trenersku licencu su obnovili Dragiša Sekulić– A trenerska licenca, Danijela Sekulić Hodžić– B trenerska licenca i Mahira Avdić– C trenerska licenca. Nove trenerske licence su dobili Belma Kuduzović – C i Benjamin Omerkić D.

U kategoriji perspektivnih takmičara seminaru su pristvovali Vedad i Faris Mosorović.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments