fbpx

KBS MASTER na međunarodnom karate turniru u Banja Luci

1 min. za čitanje

U organizaciji KS RS, danas, 15.10.2023. godine, u Banjaluci je održan međunarodni karate turnir “Banja Luka Open”, koji je istovremeno služio kao izborni turnir za različite uzrasne kategorije: kadeti, juniori i U21, uoči predstojećeg Balkanskog prvenstva koje će se održati u Sloveniji u novembru mjesecu. Na ovom turniru je ukupno nastupilo 488 takmičara iz četiri različite države.

KBS “Master” Lukavac je imao dva takmičara koji su se takmičili u različitim kategorijama. Belma Kuduzović je takmičila u kategoriji borbi za djevojke U21 i uspjela je osvojiti bronzanu medalju. Ovim rezultatom, ona je potvrdila svoje mjesto na predstojećem Balkanskom prvenstvu, budući da je već osvojila brončanu medalju i na Državnom prvenstvu.

Vedad Mosorović je također predstavljao KBS “Master” Lukavac, takmičeći se u kategoriji kadeta u borbi, težine do 70 kg. Nažalost, Vedad je izgubio u repasažu, što mu je onemogućilo osvajanje medalje na ovom turniru.

Ovaj turnir je bio značajan i ujedno izazovan za sve učesnike, a Belma Kuduzović je dokazala svoju izvanrednu sposobnost i upornost osvajanjem bronzane medalje, što će je predstavljati na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments