fbpx

Iman Drugović u Lukavcu i Bihaću “brusi” formu za nastup na SP-u u Mađarskoj

2 min. za čitanje

Mlada bosanskohercegovačka sportistkinja Iman Drugović, koja će sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine učestvovati na Svjetskom WAKO prvenstvu u kik boksu, nakon završena prva dva dijela priprema, obavlja završni dio priprema sa svojim klubom u Lukavcu. Prvi dio priprema obavila je u Lukavcu a drugi dio u Bihaću u sklopu reprezentacije BiH.

U KBS Radnički Lukavac trenutno vlada odlična atmosfera gdje Drugović, pod vodstvom trenera Gorana Keroševića, svoju formu dovodi do maksimuma.

- Marketing -

Njen odlazak na Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore omogućen je zahvaljujući mnogim dobrim ljudima koji su pružili finansijsku i moralnu podršku.

KBS Radnički Lukavac je siguran da će Iman Drugović na predstojećem takmičenju dati sve od sebe i osvjetlati boje kluba svog kluba i Bosne i Hercegovine.

Drugović, sa kik boks reprezentacijom BiH, kreće 22. augusta za Mađarsku, gdje će biti održano Svjetsko prvenstvo od 23. augusta do 1. septembra.

Drugović bi trebala nastupiti u disciplini kick light do 55 kg.

WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) svjetski je priznata kik boks organizacija koja broji više od 120 pridruženih zemalja sa svih pet kontinenata i glavno je upravljačko tijelo odgovorno za razvoj kik boksa širom svijeta.

– Kik boks je iznimno popularan sport, a u našem slučaju je i način života, te su ovakva takmičenja vrhunac naših zalaganja. WAKO za cilj ima stavljanje u fokus mladih, te je ovo takmičenje prilika na kome će mladi pokazati svoje vještine, talente i osobnosti, a najbolji će biti nagrađeni za sav teški rad koji su uložili u svoje pripreme – navode iz KBS Radnički Lukavac.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Iman Drugović nedavno je osvojila zlatnu medalju u disciplini kick light na 17. balkanskom kik boks prvenstvu u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments